NORDBY: – Fantastisk, også med tuppelurer, ler vinneren av Årets navn, Marianne Selvik, når hun tar i mot bildet som Ås-kunstneren Rolf Jørgensen har laget.

Hun forteller at hun ser på det å bli kåret til Årets navn som en stemme til hele biblioteket, og at det viser at befolkningen opplever biblioteket som en viktig arena i lokalmiljøet.

God plass

Vel plassert i de splitter nye lokalene i Nordby bibliotek på Vinterbrosenteret, tar hun i mot akvarell, og viser samtidig rundt langs hyllemeter på hyllemeter med bøker, lydbøker, filmer, magasiner og mye annet.

– Her er det god plass, og stor tilgang av folk. Nå er vi på et område der det bor mange mennesker. Vi merker det på tilstrømningen. Og når vi får skiltene opp, kommer det nok enda flere hit, mener hun.

Langåpent på lørdager

De ansatte ved biblioteket er enige i at ikke alle liker å handle, så for mange er det et godt alternativ å kunne trekke inn i biblioteket mens andre familiemedlemmer tar seg en handletur på senteret.

– Vi ble tatt godt imot av senterledelsen.

Åpningstidene har vi lagt opp etter en oversikt over når det er flest kunder her, og det er blant annet derfor vi har åpent til klokken fire på lørdager, forteller Selvik.

Ønsker seg flere ansatte

Nå håper hun at Nordby bibliotek etter hvert kan få flere ansatte, for de har etablert seg i et område som ekspanderer hurtig, og de venter økte besøkstallene i tida framover.

En lesesal er tilknyttet biblioteket, og Selvik lover at den skal få åpningstid som går utover de som gjelder for biblioteket.

Prest med dansematte

Biblioteksjefen kan også skilte med aktiviteter framover: forfatterbesøk blant annet, og Ås kulturskole skal bruke lokalene til sine aktiviteter. Barnehager og skoler kommer også jevnlig på besøk, og ikke minst kommer ungdomspresten i Nordby på besøk en gang i uka, med dansematte under armen.

– Et populært innsalg som trekker ungdom hit, smiler Selvik som gjerne vil ha ønsker fra befolkningen om aktiviteter på biblioteket.

– Vi ønsker oss et bibliotek med stor aktivitet, forsikrer hun.