Gå til sidens hovedinnhold

Hvem overtar hegemoniet etter Simen Sebastian og blir «Årets navn i Ås 2017»?

Artikkelen er over 3 år gammel

Siden 2009 har Ås Avis gjennomført en uhøytidelig kåring av «Årets navn» i kommunen. I år er det altså niende gang leserne stemmer fram en lokal person eller organisasjon som har utmerket seg i året som snart har gått.

I fjor var det den unge, fremadstormende Simen Sebastian Hansen som ble stemt fram som årets lokalnavn. Ås Avis var med da det unge friidrettstalentet fra Ås dro til Jan Bakers atellier og plukket ut sin egen premie.

LES OGSÅ: Her får «Årets navn» velge ut sitt eget Jan Baker-trykk

I 2016 ble det avgitt 1403 stemmer. Simen Sebastian fikk til slutt 33 % av stemmene og tok en knepen seier foran «Uka i Ås»" med 29%.

Årets kandidater

Ås Avis har plukket ut noen kandidater som vi synes har markert seg i 2017.

Mange kunne fortjent å være med i en kåring om "Årets navn". Ordfører Ola Nordal har mest fast hånd ledet et tverrpolitisk Ås i kampen mot kommunegrensejustering. Vitenparken har overlevd nok et varslet kutt fra regjeringen og framstår som et fyrtårn innen vitenskapsformidling. NMBU et arnested for forskning, innovasjon og bedriftsbygging, med "hele verden" som nedslagsfelt.

Som vanlig er Ås Avis sin kåring en uhøytidelig feiring av grasrotnivået i kommunen vår. Årets nominerte har alle, på hver sin måte, stått på for lokalsamfunnet, enten som godt synlige forbilder, eller som slitere som står på i kulissene.

Her er de nominerte:

 

1) Nicolai Bjørneby

Bjørneby vant Gjertrud-prisen og ble hyllet for praktverket  "Stasjonsbyen Ås", som ble til gjennom 40 års nitidig arbeid. Boka har blitt et helt uvurderlig lokalhistorisk dokument over framveksten av Ås rundt Ås stasjon.

LES OGSÅ: Nikolai Bjørneby fikk Gjertrudprisen for bokverket «Stasjonsbyen Ås»

2) Ås turlag

Turlaget inspirerer folk til å bruke skog og mark og bidrar til at befolkningen blir kjent i vårt nærområde. Hundrevis av dugnadstimer er lagt inn i arbeidet med å rydde og/ eller merke et 25 kilomters stinett i Fålemarka.

LES OGSÅ: Nå kan du gå fra Breivoll til Svartskog

3) Kroerløypas venner

På frivillige basis står denne fantastiske gjengen på for fellesskapet og vedlikeholder løypenettet i Ås-skogene. Gjennom dette har de en stor positiv invirkning på folkehelsen i Ås.

LES OGSÅ: Kroerløypas venner ute på nye oppdrag. Nå blir denne tilleggsløypa fikset

4) Martin Øsmundset

Ås var på 70- og 80-tallet kjent som en "kinokommune". - Nå er kinoe tilbake til gamle høyder, sa en begeistret ordfører Ola Nordal tidligere i år. Ingen kino Norge har økt besøket så mye som Ås kinoteater det siste året. Mye av æren for det fantastiske oppsvinget må gå til Martin Øsmundset, som overtok roret høsten 2015.

LES OGSÅ: Roste kinosjefen: - Ås kino har fått en ny storhetstid

5) Geir Åge Michelsen

 

Michelsen er en ekte ildsjel, som har en finger med i alt som skjer i Holstad Volley. Har bygget opp lag etter lag og bidratt til at Holstad har et navn i denne idretten i Norge. Sørger samtidig for at volleyball er et lavterskeltibud for alle.

LES OGSÅ: Holstadspillerne viser framgang for hver cup

6) Gjertrud Bø

Sykkelesset tok i en alder av 55 år sin 10 internasjonale gullmedlje på sykkelsetet, i VM i cross i Belgia. Hun er en inspirasjon for alle som driver med fysisk aktivitet.

LES OGSÅ: Gjertrud (55) tråkket til og tok nok et VM-gull i cross i Belgia

7) Ås vgs.-ungdom samlet inn 52.000 til TV-aksjonen

En BMW 520 TD ble pusset opp av elever på 2BSL, Teknikk og industriell produksjon ved Ås videregående skole. Bilen ble auksjoner bort og innbrakte ikke mindre enn 52.000 kroner til UNICEF og årets TV-aksjon.

LES OGSÅ: Denne bilen ga 52.000 kroner til TV-aksjonen. Kjøperen er strålende fornøyd

8) Bård Granerud

Korpsgeneralen gikk i 2017 av som styreleder i Nordby skolekorps. Han hadde da vært med på å arrangere Norges største korpsarrangement, Tusenfrydstevnet, siden 2009. Gjennom det har han vært med på å gi tusenvis av unge musikanter, både lokalt og fra inn- og utland, flotte korpsopplevelser.

LES OGSÅ: 3400 musikanter fra hele landet samlet på Tusenfryd

9) Menighetsforeningen i Nordby

Gjennom innsamling av penger til ungdomsarbeidet i bygda gjør denne gjengen en stor innsats for den oppvoksende generasjon. Finansierte bl.a. 100.000 kroner av en ungdomspreststilling i Nordby.

LES OGSÅ: - Fra Johannes (5) var en neve stor har han gledet seg til tante Bjørg sin basar i Nordby

10) Emelie Anne Hollow

2017 var året da denne talentfulle Vinterbro-jente virkelig tok steget inn i stjerneskiktet. Hun kom på fjerdeplass av 100 deltakere i The Stream. Hun fikk platekontrakt med Universal music, og hun spilte inn i studioer i både inn og utland. På tampen av året ga hun ut julesingel, som i disse dager kryper oppover salgslistene.

LES OGSÅ: The Voice-Emelie klar med julesingel: - Jeg må innrømme at jeg har julestemning nesten hele året

Kommentarer til denne saken