Ås bibliotek i ny drakt

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

En jafs av lakrissnoren, så var barneavdelingen på Ås bibliotek gjenåpnet.

DEL

ÅS: - For oss er dette større enn 17. mai, strålte biblioteksjef Marianne Selvik i sin Nordhordland-bunad før hun entret kjøkkenstigen og holdt en liten tale for de frammøtte under gjenåpningen av Ås bibliotek.

Forventingsfulle barn

Sola skinte om kapp med barna fra Frydenhaug barnehage som sto først i køen da snorene ble tygd over i den nyoppussede barneavdelingen i underetasjen på hovedbiblioteket i Ås.

- En barneavdeling i særklasse, bedyret Selvik.

Sprakk ballonger

Som alternativ til den tradisjonelle silkesnoren, var det i barneavdelingen en lakrissnor som ble tygd over av fagarbeider Jette Burrows fra Frydenhaug barnehage.

Hun sprakk også to ballonger, og barneavdelingen var herved gjenåpnet, større, lysere og luftigere enn før.

- Ja, dette er vel det nærmeste vi kommer et nytt bibliotek på mange år, påpekte biblioteksjefen.

Barna på plass i sofaen

Det gikk ikke to minutter etter åpningen før barna hadde funnet seg bøker og en sitteplass.

- Barna har gledet seg enormt til denne gjenåpningen. I barnehagen vår er barna veldig glade i bøker. Den perioden biblioteket var i eksil, fikk vi store kasser med barnebøker som vi har hatt i barnehagen hele tiden. Dette har barna satt stor pris på, sier Kirsten Langslett.

Hun mener bokgleden barna viser er en naturlig følge av at de blir lest mye for.

Rom for mye

I voksenavdelingen var det også snorklipping, med tale og kunstnerisk innslag. Lars Mannsåker hadde tatt med gitaren og gav de frammøtte et knippe viser.

Leder for kommunalhistorisk arkiv, Carl Høeg, viste fram rommet der han flytter inn 1. september.

- Her blir jeg mer tilgjengelig for publikum. Det er begrenset plass her inne, men jeg skal få med det nødvendigste. Og så blir det magasin i kjelleren, så dette blir bra, forsikrer han.

Endelig hjemme

Marianne Selvik minnet om at selv om tak og vegger nå er nye i hele i Ås bibliotek, både i barneavdelingen og i voksenavdelingen, gjelder fortsatt det gamle ordtaket om at det er innholdet som teller.

- Nå har vi vært på campingtur i en skoeske en stund, så nå er det godt å komme hjem, smilte hun.

50 år med studiesirkel

- Biblioteket har betydd utrolig mye for meg opp gjennom årene, sa Aud Raastad.

Hun er kommet for å være med på åpningen, og har gledet seg til å se resultatet etter oppussingen.

- Jeg kom til Ås tidlig på 60 tallet. Da ble jeg med i en studiesirkel som fyller 50 år i år. Biblioteket har helt siden den gang vært behjelpelige med å skaffe bøker til veie til studieringene våre. De har bestilt de bøkene vi har trengt, og sørget for at vi har hatt nok bøker til alle i studieringene våre, fortalte hun.

På 50 og 60-tallet var det kvinne og familielaget som startet opp mange studieringer i Ås. Raastad kom med i ”studiering nummer 9” allerede i 1961,og hun roser Ås bibliotek som alltid har stilt opp og hjulpet til.

- De har gjort en virkelig innsats for oss, slår hun fast.

Artikkeltags