Nå får Erik Johansen i Ås kvartal helt ny profil

Toril T. Johansen skaper ny profil på bokhandelen i Ås Kvartal, og skifter blant annet ut de fleste høye reolene.

Toril T. Johansen skaper ny profil på bokhandelen i Ås Kvartal, og skifter blant annet ut de fleste høye reolene. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

– Fra 28. januar stenger vi butikken i én uke og river ut alt inventar. Vi åpner igjen dørene med ny profil både på bokhandel, leker, urter og isenkram, sier Toril T. Johansen i Erik Johansen i Ås Kvartal.

DEL

ÅS: Butikken Erik Johansen er en tradisjonsrik forretning og bokhandel i Ås som har vært i familiens eie i 80 år. Dagens eier er Toril T. Johansen og driften er godt etablert som en del av Ås Kvartal.

– Vi føler at butikken i dag er for lukket. Nå vil vi åpne opp og heller lage et «landskap» som folk kan se inn i. Blant annet beholder vi bare to av de høye reolene, som vi i dag har ti av. Det satses på mer bordplass og oversikt, sier Johansen til Ås Avis.

Nyåpning

Lørdag 26. januar er siste dag Erik Johansen AS holder åpent med dagens innredning. Eltter dette blir lokalene ryddet og nytt inventar satt inn. Ifølge Toril kan det bli ganske fullt i gangen utenfor lokalene noen dager, med utstyr som skal inn. Etter planen er åpningsdatoen for den «nye» butikken mandag 3. februar.

– Men blir vi ferdig før, så åpner vi før. Det er bare å følge med på byggeprosjektet, sier hun.

Fra gammelt av har Erik Johansen vært en stor isenkramforretning og bokhandel. Dagens utgave av butikken har stor fokus på bokhandelen og leker. I framtida vil man også finne urter, sykkelutstyr og gaveprodukter i hyllene.

Toril T. Johansen er optimistisk på butikkens vegne og håper den nye åpne profilen gjør at enda flere komme innom for å se og gjerne handle. En liten isenkramdel lover hun å beholde også i årene fremover.

Jørgen Skatter håper mange kommer innom bokhandelen til Toril T. Johansen og kjøper en buttons til inntekt for Kroerløypas drift og vedlikehold.

Jørgen Skatter håper mange kommer innom bokhandelen til Toril T. Johansen og kjøper en buttons til inntekt for Kroerløypas drift og vedlikehold. Foto:

Dugnad

Tradisjonelt har Erik Johansen AS vært blant de butikkene i Ås som har støttet lokalsamfunnet. Det fortsetter også med Toril ved roret. Da Ås Avis er innom dukker Jørgen Skatter fra Kroerløypas Venner opp blant reolene. Han er innom for å høre hvor mange buttons Toril og de andre ansatte så langt har solgt til inntekt Kroerløypas drift noe de gjør som dugnad for lokalsamfunnet.

– Vi er heldig som har butikker som stiller opp bidrar med lokale dugnader. For Kroerløypas del har vi kuttet ut medlemskontingent og innkreving. Istedenfor selger bygdas lokale bokhandel buttons som skal gi oss inntekt nok til nødvendig vedlikehold. Så håper vi da at folk kommer og kjøper en «dugnadsbuttons». De koster 200 kroner og går i sin helhet til Kroerløypas drift og vedlikehold.

Mange brukere

– Det er mange som bruker løypetraseen både sommer og vinter. For noen år tilbake hadde vi 400 betalende medlemmer. Vi burde hatt minst like mange nå. Å kjøpe seg en buttons og støtte Kroerløypa er imidlertid en frivillig støtteordning. Det er bare å stikke innom bokhandelen i Ås Kvartal, så lar det seg lett ordne, sier Jørgen Skatter

Artikkeltags