Ås-musikere til Tsjekkia

Klare for avreise: De tre klarinett elevene Agnes , Kaja og Sylvia med lærer Vojtech  (fra venstre til høyre) Vi mangler de to saksofonspillerne som også skal være med, Julia og Binna. (Foto: Eskild Gausemel Berge).

Klare for avreise: De tre klarinett elevene Agnes , Kaja og Sylvia med lærer Vojtech (fra venstre til høyre) Vi mangler de to saksofonspillerne som også skal være med, Julia og Binna. (Foto: Eskild Gausemel Berge).

Artikkelen er over 8 år gammel

5 musikkelever dro fredag til Praha og videre til Kutna-Hora i Tsjekkia for å spille internasjonal musikk med unge talenter fra andre deler av verden.

DEL

ÅS/PRAHA: De er forhåpningsfulle og motiverte. Fredag dro fem elevene ved Kulturskolen her i Ås til Tsjekkia for å utfolde seg med sitt musikalske talent.

Det er musikklærer, Vojtech Jirasek som opprinnelig er fra Tsjekkia som står for opplegget.

- Jeg har nær kontakt med kulturskolen der nede, og de er veldig positive til et felles opplegg sammen med oss.

Det er nå fjerde gang Vojtech tar med seg sine spille-elever ned til hjemlandet. I tillegg har de tsjekkiske ’’vennene’’ hans vært opp i Norge på besøk en gang.

- Vi har fellesnummer med musikkelever i Tsjekkia i tillegg til at vi har noen solonummer.

Stort program

Alle de Norske musikerne har et stort program. -Først og fremst er det mange konserter, nevner musikklærer Vojtech til. Ellers står besøk i det berømte spa-stedet Latinkang, omvisning i Heilgung kapellet og den lokale katedralen på programmet.

I tillegg til å spille musikk, skal de selvfølgelig også ha påskeferie i det sentraleuropeiske landet. Det gleder de seg virkelig til.

–Det blir morsomt, sier Sylvia Stoltsmo, som er med for 3. gang. Hun og de andre gleder seg til å se en ny vår, og et nytt land. –Selv om jeg er der for tredje gang, er det alltid like spennende, og inspirerende, fortsetter hun.

Billedtekst: Klare for avreise: De tre klarinett elevene Agnes , Kaja og Sylvia med lærer Vojtech (fra venstre til høyre) Vi mangler de to saksofonspillerne som også skal være med, Julia og Binna

Artikkeltags