Byplanleggere fra Shanghai kom til Ås for å lære om sentrumsutvikling

Byplanleggere fra Shanghai sammen med representanter for Ås kommune: F.v. Per Ernesto Øveraas, Alexander Krogh Plur og ordfører Ola Nordal

Byplanleggere fra Shanghai sammen med representanter for Ås kommune: F.v. Per Ernesto Øveraas, Alexander Krogh Plur og ordfører Ola Nordal Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

SLIK DELER DU ABONNEMENTET DITT MED ANDRE I HUSSTANDEN

En delegasjon byplanleggere fra Pudong-distriktet i Shanghai har vært i Ås for å få et innblikk i hvordan man planlegger sentrumsutvikling i Ås.

– Kan en storby i Kina ha noe til felles med en kommune som Ås?

– Ja, de er veldig opptatt av å engasjere innbyggerne sine for å høre hva de mener om utbygginger som planlegges. Her har vi mye til felles, understreker ordfører Ola Nordal.

Sentrale strøk

Rådgiver Per Ernesto Øveraas, fra plan- og utvikling, orienterte den kinesiske delegasjonen mandag formiddag om hvordan Ås kommune planlegger for utbygging i sentrale strøk.

Der utvekslet Ås kommune kunnskap og erfaringer med delegasjonen fra Pudong.

Offisielt bilde

Etter møtet var det tid for å ta et offisielt bilde av den kinesiske delegasjonen sammen med sine norske verter. Etter en høytidelig kinesisk oppstilling, gikk ferden videre til kulturskolen. Der viste rektor Alexander Krohg Plur dem rundt i de flotte lokalene, og holdt en presentasjon om kommunens kulturarbeid. 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken