Pusset opp BMW. Nå skal den auksjoneres bort under TV-aksjonen

Finpuss av BMW'en frem mot auksjonen gjøres av elevene som står bak bilen. Fra venstre: Jon Bjørnar Bråthen, Jens Andreassen, Simen Sæørvig, Lukasz Rodzik, Fredrik Blokhus, Steffen Holm, Kjetil Glenne, og Thea Hansen. Ikke tilstede da bildet ble tatt: Martynan Rekasius, og Amanuel Tekeste Testany Beraki.

Finpuss av BMW'en frem mot auksjonen gjøres av elevene som står bak bilen. Fra venstre: Jon Bjørnar Bråthen, Jens Andreassen, Simen Sæørvig, Lukasz Rodzik, Fredrik Blokhus, Steffen Holm, Kjetil Glenne, og Thea Hansen. Ikke tilstede da bildet ble tatt: Martynan Rekasius, og Amanuel Tekeste Testany Beraki. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Lærer Espen Enerhaugen og elever fra Ås videregående skole, andre året på teknisk og industriell produksjon, med fordypning bilskade, karosseri og lakkering, har stått på foran søndagens TV-aksjon.

DEL

SLIK DELER DU ABONNEMENTET DITT MED ANDRE I HUSSTANDEN

ÅS: En BMW 520 TD 2002-modell, er pusset opp og skal auksjoneres bort. Pengene går uavkortet til Unicef, som skal bruke pengene på skoleprosjekter rundt i verden.

- Vi er stolte over våre elever som har gjort denne dugnaden, forteller Tor-Gunnar Karterud, avdelingsleder for Teknikk og industriell produksjon på Ås vgs.

Fjerde prosjektet

Dette er det fjerde prosjektet gjengen har gjennomført.

- Vi har tidligere levert biler til tre omsorgsboliger, to i Frogn kommune og en på Nesodden. BMW´en er nok det mest omfangsrike prosjektet til nå, forteller Karterud.

Bilbransjen sponser

Siste nytt er at Norges bilbransjeforbund har lovet å støtte opp om prosjektet. De matcher det budgiverne vil gi for bilen, opp til 30.000 kroner.

- Vi håper på å få inn bud på opp mot 40.-50.000 kroner. Men bidraget fra bilbransjen håper vi på å nå minst 75.000 kroner, sier Karterud.

Pusser

Thea Hansen tar en ekstra runde med pussekluten. Blankt skal det bli.

 - Lærerne fikk tak i en "sliten" BMW like etter skolestart. Det er en bruksbil, men nå har vi fikset den opp etter alle kunstens regler og i nært samarbeid med Norges motor- og drifterkonge Fredric Aasbø, sier Hansen og tar enda en gnikk med pussekluten på panseret.

Elevene forteller Ås Avis at de synes bilen kunne passet bra som pacecar for billøp. Men aller først skal den vises frem under Oslo Motorshow 27.-29. oktober på Norges Varemesse på Lillestrøm.

Før det tid håper de bilen vil bringe inn en god slump penger under søndagens tv-aksjon.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken