Ny rekord i 2018. Nå har kinosjefen satt seg «hårete mål» for 2019

NY REKORD: Martin Øsmundset og Tobias kunne nyttårsaften feire at 2018 ble et  nytt rekordår med 14.750 besøkende. Foto: Privat

NY REKORD: Martin Øsmundset og Tobias kunne nyttårsaften feire at 2018 ble et nytt rekordår med 14.750 besøkende. Foto: Privat

Selv om kinosalen var stengt for oppussing i sommer ble 2018 et nytt rekordår for Ås kinoteater.

DEL

ÅS: At Ås kinoteater er inne i en ny gullalder er det liten tvil om. Kinosjef Martin Øsmundset kunne nyttårsaften slå fast at en ny besøksrekord er satt.

– Totalt solgte vi 14.750 billetter i 2018. Det er 650 flere enn i 2017. Besøkstallene har gått over all forventning, sier han til Ås avis.

Går for 20.000

Med nye seter i kinosalen er ambisjonene for 2019 skrudd opp. Kinosjef Øsmundset mener 20.000 besøkende i løpet av året er mulig.

– Selv om vi hadde tre måneder stengt mens vi pussa opp salen i sommer, har vi passert fjoråret med nesten 650 besøkende. Målet for 2019 er ambisiøst med 20.000 besøkende, sier Øsmundset. Potensialet for fortsatt vekst mener jeg er godt.

Kinosuksessen i Ås vil ingen ende ta. – Vi knuste besøksrekorden!

Vil bli størst

Ås Kinoteater har de siste årene satt flere rekorder. Kinoen i Ås har tatt innpå forspranget til de andre kinoene i distriktet i besøkstall. Målet er nå å bli den største kommunale kinoen i Follo i løpet av de neste tre årene.

– Kinoen i Ski er den klart største, men den er privat. Drøbak kino er den største kommunale med litt over 20.000 besøkende. Til sommeren lå vi faktisk bedre an enn Kolben kino på Kolbotn som endte på over 16.000 besøkende. Men siden vi holdt stengt i tre måneder klarte vi ikke å ta dem igjen.

– Vi mener det absolutt er mulig å nå målet om over 20.000 besøkende når vi ikke holder stengt hele sommeren. Vi er jo ikke konkurrenter med de andre kinoene som sådan, men det er spennende å ha mål å jobbe mot og strekke seg etter. Vi ser at om det går bra for en kino så går det som regel bra for de andre også, sier han.

Studentene støtter opp

På bare noen få år billettsalget ved kinoen i Ås eksplodert. Kinosjef Øsmundset mener utviklingen har vært todelt. Både lokalbefolkningen og studentene har fått øynene opp for kinotilbudet.

– I 2014 hadde Ås kinoteater fire og et halvt tusen besøkende. I 2018 ble det over 14.000. Veksten har vært helt enorm. Det er første og fremst lokale Åsfolk som går mer på kino enn før. Vi har bare en sal og begrenset antall visninger i løpet av uka. Derfor jobber vi hele tiden med å gjøre kinoopplevelsen til noe mer enn å se selve filmen. Å gå på i kino i Ås skal gi gode minner. Blant annet hadde vi stor suksess med sminke og utkledning til premiere på Fabeldyr: «Grindelwalds Forbrytelser» som er satt til Harry Potter-universet.

– En annen viktig faktor er at studentene har begynt å bruke den lokale kinoen. Salget av studentbilletter har eksplodert. Det er kjempebra at studentene bruker lokale kulturtilbud og det er tydelig at de setter pris på det. Studentene kan være en kresen gjeng, men når de først kommer så stiller de mannsterke, sier Øsmundset.

Fyldig kinoprogram

Øsmudnset sier at 2019 kommer an til å bli et godt filmår med kinofilmer for barn, unge og voksne.

– Vi starter opp kinoåret nå. I januar skal vi ha en nordisk filmfestival og i februar kommer den store skolekinodagen. Utover nyåret kommer det mange storfilmer og Oskarkandidater. Det ligger an til å bli et innholdsrikt år med mange kvalitetsfilmer for både store og små. I februar kommer storfilmen «Amundsen» om Roald Amundsen. Den forventer vi stor trykk rundt.

– Vi fortsetter også med «Månedens Joker» der vi viser en utvalgt film hver måned. Jokeren har blitt en populær programpost der vi får mange med på visning av en i utgangspunktet smal film. Folk liker opplegget og ved at de får se en kvalitetsfilm, sier Øsmundset.


Artikkeltags