Arbeiderpartiet har bestemt seg om Åsgård, D6 og Midtgard

BYGG STORT: Ås Ap mener planene om ny skole med 4-paralleller på Åsgård ikke må endres. Ordfører Ola Nordal, Gruppeleder Laila Nordsveen og leder for Hovedutvalg for oppvekst og kultur Einride Berg.

BYGG STORT: Ås Ap mener planene om ny skole med 4-paralleller på Åsgård ikke må endres. Ordfører Ola Nordal, Gruppeleder Laila Nordsveen og leder for Hovedutvalg for oppvekst og kultur Einride Berg. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Etter intern diskusjon har Ås Arbeiderparti konkludert med at de ønsker å bygge ut Åsgård til en 4-parallell skole.

DEL

Debatten om nye Åsgård skole blusset opp igjen for alvor etter sommerferien. Flere partier har argumentert for at en utbygging til 3 paralleller er nok. FAU ved Åsgård gikk ut i Ås Avis 30. august med krav om at politikerne må opprettholde kommunestyrets vedtak om 4 paralleller.

De siste ukene har det vært spekulert i om Ap ville holde på sitt gamle standpunkt om 4-parallell skole eller nedjusteres til 3-parallell. Ap-politiker Einride Berg sa til Ås Avis 24. august at han mente at en 3-parallell vil gi nok kapasitet i tråd med nye prognoser for fremtidig elevtall i Ås.

 Etter det Ås Avis kjenner til har også ordfører Ola Nordal (Ap) ment at 3 paralleller vil være nok.

Etter debatt og avstemning på partiets gruppemøte er det imidlertid klart at Ap vil stemme for 4-paralleller i kommunestyret og at partiet ikke ønsker noen endringer av planene for skolen.

Nødt til å rive

Gruppeleder Laila Nordsveen sier til Ås Avis at Ap også går inn for at både Midgard og D6 rives.

– Ås Arbeiderpartis opprettholder kommunestyret vedtak om ja til 4-parallell ny Åsgård Skole. Denne saken har vi diskutert i flere runder tidligere, så det ble ikke noen større diskusjon på gruppemøte.

– En 4-parallell Åsgård vil gi en stor nok skole for framtidig vekst og gjøre videre utbygging etter bare få år unødvendig. Vi ønsker å sende et tydelig signal om at barnas behov kommer foran andre hensyn når det gjelder skoleutbygging, også i Ås sentrum. Fremdriftsplanen må ligge fast og den nye skole stå ferdig i løpet av 2023. Det betyr dessverre at D6 og Midtgard rives, sier Nordsveen.

Ny plass for ungdomsklubben

Hun understreker at det jobbes med å finne nye lokaler til ungdomsklubben Midtgard.

– Det er viktig for meg at det jobbes med å finne et nytt sted ungdomsklubben kan være. Jeg ville ikke ha gått inn for rivning av dagens ungdomshus om ikke jeg viste at kommunen hadde en plan.

– Jeg må også understreke at vi ikke ønsker å rive D6 bare for å rive. Jeg ville vært for bevaring hadde huset bare ikke tatt areal som skolebarna trenger. Hadde D6 kunne innehatt en funksjonell nytteverdi for Åsgård Skole, ville det kanskje vært mulig å bevare bygget. Det er for øvrig min oppfatning at skole er første prioritering, og at AP opprettholder vedtaket om 4-parallell. Det er for øvrig ikke politikernes oppgave å sørge for nye lokaler til dagens aktiviteter på D6, sier hun.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken