Møtte i formannskapet for å protestere mot utsetting av nye Åsgård skole

Stor interesse: Rådmannens forslag om å utsette byggingen av Åsgård skole fikk foreldre, lærere og ansattte til å gå mann av huse for å høre formannskapets behandling av budsjettet.

Stor interesse: Rådmannens forslag om å utsette byggingen av Åsgård skole fikk foreldre, lærere og ansattte til å gå mann av huse for å høre formannskapets behandling av budsjettet. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Foreldre, lærere og ansatte møtte i hopetall for å vise sin protest mot rådmannens forslag om å utsette byggingen av nye Åsgård skole. De gikk hjem uten endelig svar denne kvelden.  

DEL

SLIK DELER DU ABONNEMENTET DITT MED ANDRE I HUSSTANDEN

ÅS: – Vi hører at kommunen er i en alvorlig økonomisk situasjon, men det blir alvorlig hvis det ikke blir bygget en skole med plass til alle barna de neste årene. Selv om budsjettbehandlingen er i en tidlig fase, håper vi at politikerne prioriterer å bygge Åsgård, sier nestleder i FAU ved Åsgård skole, Sølvi Buran.

Hun er glad for at så mange møtte opp for å høre formannskapet diskutere budsjett og handlingsprogrammet frem til 2022.

– Dette er noe som barna også er opptatt av og jeg skulle så gjerne ha gitt han som skal begynne på skolen neste høst et klart svar, sier Buran.

Må spare 50 millioner

Ås kommune har et innsparingsbehov på 50 millioner kroner i 2022. Samtidig skal kommunen investere for 1,1 milliarder kroner og øke lånegjelden med 512 millioner i perioden 2019 til 2022. Det betyr at handlingsrommet er knapt.

– Jeg er bekymret for hvordan vi skal klare oss, men jeg er også skeptisk til å utsette Åsgård, sier Senterpartiets Marianne Røed.

Hun varsler at Sp ikke vil akseptere flere av de foreslåtte kuttene og at innføring av eiendomsskatt på bolig kan være aktuelt for å øke kommunens inntekter. Høyre kommer ikke til å foreslå å utsette byggingen av nye Åsgård skole.

– Selv om vi har hatt en befolkningsvekst på null de siste årene, så vil det åpne opp for mer utbygging når Sentrumsplanen kommer neste år. Jeg tror at innen planperioden er over, vil flere skoler være fylt opp, sier Hilde Kristin Marås.

Håper på Åsgård: Ordfører Ola Nordal i samtale med nestleder i FAU ved Åsgård skole, Sølvi Buran i en pause. - Vi håper Åsgård blir prioritert, sier Buran til Ås Avis.

Håper på Åsgård: Ordfører Ola Nordal i samtale med nestleder i FAU ved Åsgård skole, Sølvi Buran i en pause. - Vi håper Åsgård blir prioritert, sier Buran til Ås Avis. Foto:

Vekst i Åsgård krets

Venstres Jorunn Nakken mener det er investeringene som er den store utfordringen i budsjettet.

– Vi får mange investeringer nå fordi vi har skjøvet investeringer i flere år. Nå er vi nødt til å investere der det er mest påkrevd. Og det er i Åsgård krets veksten kommer mens Rustad vil få overkapasitet i flere år fremover. Venstre vil vurdere eiendomsskatt dersom det medfører store kutt, men den må i tilfelle øremerkes, sier Nakken.

Må unngå Robek

Ordfører Ola Nordal (A) kom til slutt med en oppfordring til partiene om å unngå å legge frem et handlingsprogram med røde tall ut perioden. Det kan føre kommunen inn på Robek-lista, et register over kommuner som må ha godkjenning fra Kommunal- og regionaldepartementet for å foreta gyldige vedtak om låneopptak eller inngå langsiktige leieavtaler.

Ingen kommuner i Akershus står på den lista i dag. Nå skal partiene jobbe med budsjettet frem til onsdag 21. november. Da skal formannskapet innstille til kommunestyret som skal vedta budsjettet onsdag 12. desember.   

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken