Arrangørene har startet innsamlingsaksjon for å redde ÅsMart'n

REGNET BORT: Dårlig vær må ta skylden for at publikum sviktet årets ÅsMart'n som dermed gikk med underskudd.

REGNET BORT: Dårlig vær må ta skylden for at publikum sviktet årets ÅsMart'n som dermed gikk med underskudd. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Et lån på 400.000 kroner ligger an til å bli innvilget av kommunen. 100.000 skal samles inn ved hjelp av crowdfunding. Jobben med å redde ÅsMart'n er i gang.

DEL

ÅS: Onsdag kveld behander formannskapet ÅsMart'n sin søknad om kommunalt lån for å redde festivalen. Rådmannen har gått inn for at lånet innvilges, noe Hovedutvalg for Oppvekst og Kultur (HOK) har gitt sim støtte til.

- Komiteen er veldig glade for at HOK støtter Rådmannens innstilling og går inn for å gi ÅsMart'n et lån. Vi har hele tiden ment at dette ikke er en fest som skal betales av kommunen, målsetningen er at ÅsMart'n skal drive med en sunn økonomi, sa daglig leder Harald Schytz til Ås Avis etter møtet i HOK 23. august.

LES OGSÅ: Politikerne sier ja til kriselån: - Vi skal etablere en sunn økonomi for ÅsMart'n (Krever innlogging)

Crowdfunding

For å vise at innbyggerne i Ås er enige med politikerne om at et ÅsMart'n-arrangement på dagens nivå er ønsket i Ås, starter arrangørene nå en kronerulling for å dekke inn de siste 100.000 av underskuddet.

- Hvis vedtaket i formannskapet mot formodning ikke blir positivt og ÅsMart'n ikke får det nødvendige lånet, vil kronerullingen bli stoppet og innbetalt beløp vil bli refundert til giverne etter retningslinjene på crowdfunding-portalen startskudd.no, sier Schytz.

Schytz sier at arrangørene har fått en overveldende positiv tilbakemelding på sosiale medier og mange henvendelser fra folk som ønsker å bidra økonomisk.

- Vi er veldig spente på hvordan denne kronerullingen går, noe slikt har vi aldri gjort før, sier Schytz.

HER KAN DU DONERE PENGER TIL ÅSMART'N

Høyre vil ha annen løsning

Under møtet HTM-møtet stemte to av tre representanter fra Høyre mot forslaget om å gi kriselån til ÅsMart'n.

Nils Herman Sopp sier til Ås Avis at partiet ikke er imot støtte til ÅsMart'n, men at et kommunalt lån ikke er riktig vei å gå.

– Jeg tror ikke det er veien å gå for kommunen å gi et lån til en frivillig organisasjon som ikke er et selskap engang. De har ingen struktur eller sikkerhet for kommunens lån. Juridisk kan de heller ikke bli slått konkurs.

LES OGSÅ: Kritisk til at kommunen yter kriselån til ÅsMart'n: - Snakket om konkurs er en tom trussel (Krever innlogging)

Artikkeltags