UDI kutter 17 asylmottak

FLERE ASYLMOTTAK LEGGES NED: Bjørnebekk asylmottek ble lagt ned da avtalen med UDI gikk ut 1. juli 2017.

FLERE ASYLMOTTAK LEGGES NED: Bjørnebekk asylmottek ble lagt ned da avtalen med UDI gikk ut 1. juli 2017. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Utlendingsdirektoratet (UDI) varsler at de vil legge ned åtte ordinære mottak og ni mottak for enslige mindreårige asylsøkere i løpet av året.

DEL

UDI sier opp avtaler for 1.610 mottaksplasser før 1. september. Bakgrunnen er at det kommer få asylsøkere til Norge for tiden. I løpet av årets sju første måneder har vel 2.600 personer søkt asyl her i landet.

– Når vi nå legger ned flere mottak, vil nedleggelsen også omfatte veldrevne mottak og mottak som blir satt pris på i lokalsamfunnene. Det er synd, men samtidig er det ikke samfunnsøkonomisk forsvarlig å betale for plasser som ikke er i bruk, sier fungerende avdelingsdirektør Borghild Fløtre i UDI.

En av fem har fått avslag

Ved utgangen av forrige uke bodde det vel 8.300 personer på norske asylmottak, det er mer enn 5.000 færre enn ved årsskiftet. Omkring 1.600 av disse, én av fem, har fått endelig avslag på asylsøknaden og har utreiseplikt. Omkring 1.200 klager på avslag er inne til behandling, viser tall fra Utlendingsdirektoratet.

32 mottak igjen

På det meste vinteren 2015/2016 hadde UDI rundt 39.000 mottaks- og akuttplasser. Når denne kuttrunden er gjennomført, har UDI cirka 7.100 sengeplasser igjen på 32 asylmottak over hele Norge.

I tillegg kommer ankomstsenteret med 1.000 plasser i Østfold. UDIs retningslinjer tilsier at minimum 85 prosent av plassene i mottakene på landsbasis skal være i bruk.

Artikkeltags