Blåste i gang Freskuka

Binna Aasestad (15), Sigurd Lindanøy (12), Sander Mørch Kristiansen (12), Oliver Gilbert Andersen (12), Øyste4in Nilsson Gundersen (12), Atle Ikdahl Andersen (10), Jostein Lind Aanby (9) og Tor Øyvind Borge (10)

Binna Aasestad (15), Sigurd Lindanøy (12), Sander Mørch Kristiansen (12), Oliver Gilbert Andersen (12), Øyste4in Nilsson Gundersen (12), Atle Ikdahl Andersen (10), Jostein Lind Aanby (9) og Tor Øyvind Borge (10) Foto:

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Mandag ettermiddag dro Ås kommunen i gang Freskuka, til glade toner fra musikantene ved Kulturskolen i Ås.

DEL

ÅS: ”Ut på tur” av Sigmund Groven spilte ble spilt utenfor Ås stasjon slik at de nesten overdøvte gravemaskinenes siste nedhogging av brannstasjonen.

Uhøytidelig uke

Inne i jernbanestasjonen holdt Geir Løchsen åpningstale, og proklamerte årets Freskuke for åpnet.

- Ås kommune ønsker nå å få med hele befolkningen ut for å bli enda sprekere og friskere enn vi er, sa han.

Samtidig minnet Løchsen om at dette skal være en uhøytidelig uke, hvor det skal være lov å ha det gøy.

Vil ikke bli lat

- Jeg liker å komme ut og røre på meg. Samtidig er det fint å gjøre noe morsomt her i lokalmiljøet på Ås, sa Kiedane.

Hun var en av de første ute i gå-løypa da den store gå-testen gikk av staben rett etter åpningen av Freskuka. Kiedane kommer fra Eritrea, men har bodd her på Ås i et år.

- Jeg trener ikke sammen med noen andre, men jeg liker å gå tur på egen hånd. Dessuten vil jeg helst ikke bli lat, smiler hun på startstreken til den to kilometer lange turen.

- Bra arrangementsgjeng

Over hundre stykker var påmeldte for å gå disse kilometerne, for deretter å få testet formen slik at man vet hvor man skal starte for å bygge seg en oppadgående formkurve framover. Testen skal nemlig gjentas vår og høst her i kommunen, og Fredrik Brauter fra bedriftsidrettsforbundet, som var med og arrangerte denne gå-testen, var strålende fornøyd med oppslutningen her i bygda.

- Utrolig bra tiltak. Ikke minst er det en bra gjeng som står bak. Her er det ressurser å hente, sa han og siktet til Ås kommune som står som initiativtakere bak denne litt spesielt freske uka i september.

Artikkeltags