Brønnerud skole mottok miljøpris i Rådhuset

MOTTOK MILJØPRIS: Andrea Frøystad, Liv Elin Kvarme, Emilie Feirud og Sokrates Vik hadde fått fri første noen skoletimer onsdag morgen for å ta imot Eilif Dahls miljøpris av ordfører Johan Alnes (bak.). Lærer Sissel Brandzæg takket for prisen, som hun mener går til et prosjekt som bevisstgjør elevene rundt internasjonal soliadaritet og miljø.

MOTTOK MILJØPRIS: Andrea Frøystad, Liv Elin Kvarme, Emilie Feirud og Sokrates Vik hadde fått fri første noen skoletimer onsdag morgen for å ta imot Eilif Dahls miljøpris av ordfører Johan Alnes (bak.). Lærer Sissel Brandzæg takket for prisen, som hun mener går til et prosjekt som bevisstgjør elevene rundt internasjonal soliadaritet og miljø. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

– Tusen takk! Vi er glad for å få prisen og utrolig stolte over skolehagen vår, sa elevene ved Brønnerud skole etter å ha fått Eilif Dahls minnepris.

DEL

ÅS: Elevene kunne onsdag formiddag, under årets siste kommunestyremøte, motta prisen.

Den ble overrakt elevene av ordfører Johan Alnes, men det er medelever ved barne- og ungdomsskolene i Ås som har bestemt at det var nettopp deres prosjekt som skulle få prisen.

Bestemt i møte

Barne- og ungdomsskolenes tillitsvalgte møttes til årlig møte på rådhuset forrige torsdag. Der skulle de blant annet bestemme hvem som i år får Eilif Dahls minnepris på kroner 5000,

-. Elevrådsrepresentantene hadde flere gode kandidater på bordet, men stemte fram Brønnerud skole som vinner av Ås kommunes miljøvernpris for 2013.

Innsats for natur og miljø

Prisen kan i følge statuettene gis til personer under 20 år eller foreninger, grupper og skoleklasser som har utført en spesielt verdifull innsats for natur- og miljøvernet i kommunen. Overskuddet fra Brønnerud skoles høstmarked går til et barnehjem i Zimbabwe.

Rådmannens innstilling var klar: Skolehagen på Brønnerud skole er et eksempel til etterfølgelse og samarbeidet har lært elevene ved denne barneskolen mye om bærekraftig utvikling

Gode argumenter

Argumentet om internasjonal solidaritet kombinert med miljøhensyn-, og bevissthet, synes også å gå hjem hos elevrådsrepresentantene. – Forslaget ble enstemmig vedtatt, fortalte Isabella Granås McNeish til avisa. Hun går selv på Rustad skole. Miljøagentene i Ås og Sjøskogen barnehage og Vinterbro barnehage var de to andre kandidatene som var foreslått.

Lager salve

– Vi dyrker blant annet ringblomster og lager salve som vi selger på høstmarkedet, forteller Andrea Frøystad.

Som elev ved Brønnerud skole har hun blitt vant til å dyrke, stelle planter - og etterhvert høste dem.

Solidarisk skolehage

– Herr ordfører. Brønnerud skole liker å kalle seg den grønne skolen. Vi har i 10 år drevet en økologisk skolehage. Dette har satt sitt preg på skolen, og barna, som får lære om økologisk hagebruk, innledet lærer Sissel Brandzæg, på vegne av Brønnerud skole .

Handler globalt

Hun fortsatte med å fortelle om et prosjekt som kombinerer solidaritet med miljø. Salgsinntektene fra det årlige høstmarkedet går nemlig til et solidaritetsprosjekt i Zimbabwe. Spørsmål om klima, energi, biologisk mangfold og forholdet mellom fattige og rike land står sentralt på Brønnerud.

Kreativitet

Både når det gjelder design og produktutvikling har barna en viktig finger med i spillet. Målet er å lage noe av naturen som besøkende på høstmarkedet ønsker å kjøpe – slik at midlene kommer barnehjemmet i Zimbabwe til nytte.

Artikkeltags