Kjære Trygve Roll-Hansen

Kjetil Barfelt (FrP).

Kjetil Barfelt (FrP). Foto:

Av
DEL


Du har et leserbrev i Ås Avis den 2/1 der du kommer med en del påstander som må skyldes en helt alternativ virkelighetsoppfattelse. Er det ikke «fake news» det heter?

Du påstår at «Manglende pynt og trivsel i Ås sentrum i mørketiden, er bivirkning av arbeidet med sentrumsplanen…» og at «Kommunen er overarbeidet med sentrumsplanen, derfor lite med tid til adventpynting i sentrum». Det er med respekt å melde ikke riktig.

At Ås SV nå markerer seg som forkjemper for privatbilen er jo i og for seg hyggelig, men igjen er du på villspor. Sentrumsplanen fjerner ikke gateparkering i Ås, men den legger til rette for et torv i krysset Rådhusveien x Moerveien som vil knytte dagens Ås sentrum sammen med det nye Tandbergkvartalet. I løpet av 5-10-20 år vil gateparkeringen reduseres noe i takt med at det bygges ytterligere kapasitet i P-hus.

Adventpynt og trivsel i Ås sentrum

Når det gjelder bompenger på E18, som FrP ikke er for, så er du «ute og sykler». Veivesenets plan viser en bomstasjon på Vinterbrosletta og en på grensen til Hobøl. Jeg tror du skal lete svært lenge før du finner noen som tror at disse to bomstasjonene vil påvirke den lokale handelen i Ås sentrum.

Så er du en tur innom togtrafikken, «Utsetting av togdriften på anbud kan føre til dyrere og dårlige togtilbud slik som anbudsutsettingen til Go Ahead i England». Hva er det som har blitt dyrere og dårligere på Sørlandsbanen? Tvert imot sparer Staten 300 millioner kroner i 2020 sammenlignet med 2018. Dette er penger som kan brukes på å ruste opp infrastrukturen ytterligere.

Og til informasjon så ligger kollektivterminal ved Vinterbro Senter allerede inne i gjeldende kommuneplan, men Ruter har dessverre så langt ikke vært særlig interessert.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags