- Dialogen om Kaja-utbyggingen skjer på SiÅs sine premisser

NYTT FORSLAG: SiÅs har justert sitt forslag til nye blokker med studentboliger på Kaja, men naboer er fortsatt skeptiske. ILLUSTRASJON: SiÅs

NYTT FORSLAG: SiÅs har justert sitt forslag til nye blokker med studentboliger på Kaja, men naboer er fortsatt skeptiske. ILLUSTRASJON: SiÅs

Av
DEL

MeningerDirektør Endride Berg sier at jeg tar feil når jeg hevder at det ikke har vært noen dialog mellom Samskipnaden og oss som bor på Kaja  om prosjektet i Skogveien. Spørsmålet blir om hva som er fakta og hva som er feil.

Jeg har vært på to informasjonsmøter og to hovedutvalgsmøter. Tidlig kom det fram at folk på Kaja syntes prosjektet var for stort i forhold til bomiljøet rundt. Samskipnaden aviste blankt på første informasjonsmøte  at noe av utbyggingen kunne skje andre steder. Ved siste høringsrunde i vår kom det inn 30 uttalelser til Ås kommune. De fleste av disse gikk  inn for at prosjektet måtte reduseres til  500 boenheter.

Informasjonsmøtene som Samskipnaden har arrangert  har hatt mer preg av hvor langt prosjektet er kommet , hvor mange etasjer og beliggenhet  hvert bygg skal ha , hvor mange trær som skal hugges på området og nyplanting av trær.

Jeg kaller det ikke dialog når de mest grunnleggende strukturer er lagt på forhånd, bl.a. størrelsen på prosjektet.                    

Når rådmannen reduserte prosjektet  med 16 %  var det også etter alle høringsuttalelsene som kom inn fra folk på Kaja.  

Når alt har skjedd på Studentsamskipnadens premisser har dialogen vært fraværende.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags