Gå til sidens hovedinnhold

Det er lov å være uenig både med Ås kommune og Stortinget

Artikkelen er over 3 år gammel

Debatt Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Kjære Marianne Røed,

Jeg har sett artikkelen i Ås avis, og tror nok du tok litt mye tran den dagen. Intervjuet i Oppegård avis som du viser til ble gitt 27/11, altså før Stortinget fattet sitt vedtak. Så må jeg få lov til å mene at det er et historisk dumt vedtak, og at det er trist Stortinget fatter vedtak uten å legge utredning til grunn. Det man vedtok var jo at man ikke ønsker kunnskap. Jeg kommer alltid til å mene at det er riktig og viktig og først utrede, så beslutte. I tillegg kommer jeg alltid til å mene at et tettsted må ligge i en kommune.

Så vil jeg gjerne få lov å komme med noen synspunkt om naboskap. Jeg synes ikke Ås er en spesielt god nabo når man legger opp til storstilt utbygging som belaster tettstedet Ski og som hindrer vekst innenfra og ut. Det er jo ingen vil om at innbyggerne i disse områdene i stor grad vil bruke Ski som sitt tettsted og dermed belaste infrastrukturen i Ski. I en normal situasjon ville utbyggere i slike tilfeller måtte være med å investere i infrastruktur, det slipper de nå og dermed legges alle kostnadene på nabokommunen. Ås sentrum har status som regional by, så kanskje dere skal utvikle deres egen by istedenfor Ski.

For øvrig er det slik at en del Follosamarbeid vil måtte endre seg på grunn av etableringen av Nordre Follo kommune, det er jo noe av årsaken til etableringen. Jeg er innstilt på at vi skal klare å holde en god tone gjennom den prosessen og mener at så langt har vi klart det.

Med det vil jeg ønske Marianne Røed og alle andre lesere av Ås avis en riktig God jul.

Kommentarer til denne saken