Ringbuss Ås – Nordby

Trygve Roll-Hansen.

Trygve Roll-Hansen. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

DebattSolveig Schytz (V) er leder av hovedutvalget for samferdsel i Akershus. Hun ønsker ny busslinje Ås – Nordby, uten bytte i Drøbak eller Ski (Ås avis 19.4).  Knut Martin Løken i Ruter svarer at de «tidligere har vurdert direkteforbindelse mellom områdene Ås og Nordby, og konkludert med at det er svært begrenset marked langs en potensiell linje her».  Han har trolig rett i at en pendelrute Ås - Nordby over Ås kirke får for liten bruk til hyppige avganger.

Men hyppige avganger har den mest trafikkerte bussrute i Follo som er Ski – Ås – Drøbak. Videre har vi buss Drøbak – Nordby - Oslo og Nordby – Ski. En kobling av disse strekningene med en ringrute Ås – Drøbak – Nordby - Ski – Ås, gjøre det mulig å reise mellom bl.a. Ås og Nordby uten bytte av buss. Det vil gi flere kollektivreisende på strekninger hvor det allerede går buss. Ifølge Løken er Ruters erfaring er at styrking av strekninger med mange reisende gir suksess.

For eldre med prostata og blærekatarr er det avgjørende for å reise kollektivt at de slipper å vente ute uten adgang til do. Enda flere brukere blir det med venterom og do på Vinterbro, Ski, Holstad, Ås og Korsegården, med enkelt bytte til andre lokale, regionale og langt gående buss og tog. Flere vil også kunne reise kollektivt dersom holdeplasser heves slik at det blir lett å komme på og av busser og tog for eldre, funksjonshemmede, barnevogner og rullestoler. Det gir raskere på og avstigning, kortere reisetid for alle og bedre økonomi for Ruter.

For barn, funksjonshemmede og eldre er det spesielt viktig med en ringbuss Ås – Nordby slik at en slipper å bytte buss.  Det er bedre med ringbuss som går ofte, enn med direkte buss som ikke går.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags