Gå til sidens hovedinnhold

De som vil snike på Flytoget har brukt et smutthull som har vært vanskelig å avsløre

Artikkelen er over 2 år gammel

Nå har selskapet intensivert billettkontrollen.

Det skriver flysmart24.no, som forteller at antallet personer som er blitt stoppet med ulovlig billett har skutt i været i 2018.

I hele fjor ble 336 personer avslørt for å ha jukset seg til en billig billett. Til nå i år har 617 personer stanset.

– Flere kontroller, sier kommunikasjonssjef Ida Marie Fottland i Flytoget til flysmart24.no, som forklaring på den kraftige økningen.

Juksemetoden

Metoden jukserne bruker er ifølge flysmart24.no å kjøpe billett med studentrabatt eller honnørbillett, som er rundt hundrelappen rimeligere enn ordinær billett.

Faren for å bli tatt er liten: I sperreportene blir ingen avslørt med mindre det er fysisk kontroll. Det er antallet slike kontroller Flytoget nå har intensivert.

Å reise med Flytoget uten å betale er så å si umulig, siden det er fysiske sperrer på Oslo Lufthavn. De gjør at det ikke er mulig å komme seg inn i terminalen uten at sperreporten åpner seg – og det skjer gjennom å skanne billetten. På Gardermoen må billettene skannes før ombordstigning.

Må betale mer fra i dag

- I hovedsak så er det manglende moderasjonsbevis – studentbevis og honnørbevis – som er årsaken til gebyrene. Det er også noen tilfeller av at personer går av på stasjoner når dette ikke er tillatt, sier Fottland til flysmart24.no.

Fra i dag øker Flytoget satsene for rabattsnikerne, ifølge flynettstedet.

De skriver at det fremdeles vil koste 900 kroner dersom vedkommende gjør opp på stedet. Velger den som blir tatt faktura, spretter beløpet opp til 1.140 kroner.

Kommentarer til denne saken