Søk etter savnet seiler avsluttet

Redningsaksjonen etter den savnede seileren er avsluttet.  Store ressurser har vært inne i bildet, både på sjø og land.

Redningsaksjonen etter den savnede seileren er avsluttet. Store ressurser har vært inne i bildet, både på sjø og land. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Søket etter mannen i 70-årene som trolig falt over bord fra en seilbåt i Oslofjorden ved Drøbak, er avsluttet. Letingen går over til søk etter antatt omkommet.

DEL

– Redningsaksjonen er avsluttet både på sjø og land. Det er ikke gjort noen funn, så vi samordner med politiet lokalt og så går det over til søk etter antatt omkommet, sier Nils-Ole Sund, vakthavende redningsleder i Hovedredningssentralen Sør-Norge, til NTB klokken 1.

Båten skal ha forlatt Bekkelaget kai i Oslo omtrent klokken 11.30 fredag. Noen timer senere, omkring klokken 14.30, ble den funnet med motoren i gang, men uten noen om bord.

Fredag kveld pågikk søket for fullt i sjøen mellom Oscarsborg og Fagerstrand, men også langs land. Båten ble funnet ved Askholmene, mellom Fagerstrand og Drøbak. HRS avsluttet søket klokken 23, og dermed tar politiet over.

– Vi har hatt veldig mye ressurser inne i bildet. Mange båter, småfly og Sea King. I tillegg pågår jo Færder-seilasen, så mange har holdt utkikk, men dessverre er det ikke gjort noe funn.

Operasjonsleder i Øst politidistrikt Ronny Samuelson bekrefter overfor NTB klokken 4 natt til lørdag at de håndterer saken videre.

– Her blir det vurdert tiltak fra morgenen av og utover.

Artikkeltags