Fremtidens miljø-ingeniører utdannes på NMBU

Søkertallene fra NMBU viser stor vekst for Vann og miljøteknikk.

Søkertallene fra NMBU viser stor vekst for Vann og miljøteknikk. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

ÅS: I år er interessen for studiet Vann og miljøteknikk ved NMBU rekordhøyt. Det viser tall fra Samordna opptak som ble offentliggjort forrige uke. Vann og miljøteknikk har en økning på 94 prosent og er det studieprogrammet ved universitetet med høyest økning blant førsteprioritetssøkere.

– Dette er særdeles gledelig, både for studiet, forskergruppen, bransjen og samfunnet for øvrig, sier førsteamanuensis og gruppeleder Arve Heistad for vann og miljøteknikk ved NMBU.

Svært hyggelig

- Selv om vi forventet en økning på studiet i år, viser tallene i dag langt mer enn det vi hadde våget å tro på. Ikke minst er det svært hyggelig å registrere at norsk ungdom mer og mer ser verdien av å utdanne seg til viktige fremtidige ingeniørjobber knyttet til vann- og miljørelaterte spørsmål. Det er også gledelig for samfunnet og viktig for hele vannbransjen, sier Heistad.

Heiestad mener at ungdom har sett at en solid ingeniørutdanning gir trygge arbeidsplasser.

- Dessuten har samfunnet et stort fokus på klimaspørsmål. En kombinasjon av ingeniørvitenskap og vann ser ut til å appellere til moderne norsk ungdom. Ved NMBU får studentene våre en fagkombinasjon som er moderne og som møter samfunnsbehovene, sier Heistad.

Han tror NMBU har mange studenter som er samfunnsbevisste og som ønsker å bruke ingeniørfaget til en positiv forandring, enten det er i Norge eller i utlandet.

- Dette legger vi til rette for, samt at vi har et nært forhold til næringslivet der studentene kan benytte teknologikunnskapene til blant annet innovasjon og produktutvikling. Det er klart at slikt motiverer, avslutter Heistad.

Artikkeltags