Får penger fra Sparebankstiftelsen og Norges Skøyteforbund. Nå blir det skøyteglede på Kjærnes

Utstyret i orden: Axel Risa, styrer Sissel Samuelsen, Helene Risa, Stella Andersen Borrmann og Lotta Todnem Borrmann inspiserer skøyteutstyret.

Utstyret i orden: Axel Risa, styrer Sissel Samuelsen, Helene Risa, Stella Andersen Borrmann og Lotta Todnem Borrmann inspiserer skøyteutstyret. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Styrer Sissel Samuelsen og barna i Løvstad Naturbarnehage jubler: Barnehagen fikk nylig tilsagn om 25.000 kroner av Sparebankstiftelsen og Norges Skøyteforbund.

DEL

SLIK DELER DU ABONNEMENTET DITT MED ANDRE I HUSSTANDEN

KJÆRNES: - Barnehagen mottok en epost om Prosjekt Skøyteglede rett før jul. Jeg la den først på is, må jeg innrømme, sier styrer Sissel Samuelsen med et smil. Hun forteller om bakgrunnen for søknaden som ble sendt:

- Det viste seg at en av våre ansatte, Annette Karlsson, hadde valgt skøyteprosjekt i en oppgave på barnehagelærerutdanningen. Da hun skulle ha praksis, viste det seg imidlertid at det ikke var noen baner i nærheten. Vi endte derfor opp med å reise med bil helt til Vestby med tre barn som fikk stå på skøyter, forteller Samuelsen.

- For galt

Barnehagestyreren innrømmer at hun ble lei seg, da hun forsto at det ikke var noen baner i nærheten. Selv minnes hun gleden ved ski i marka og skøyter fra oppvekst i Oslo.

- Vi gikk mye både på Bogstadvannet og ved Huseby skole, og hadde glede av det. Og her i Nordby sto vi mye på skøyter med egne barn da de var små, forteller hun.

En prosjektskisse og søknad ble sendt til generalsekretær i Norges Skøyteforbund, Halvor Lauvstad, og svaret, det kom allerede dagen etter.

- Jeg danset jo rundt her, sier Samuelsen og ler.

Skøyter og utstyr ble bestilt og arbeidet med å vanne banen rett nedenfor barnehagen, med god hjelp av vaktmesteren, kunne ta til. Fra barnehagen skrår terrenget ned mot fotballbanen, og her ble vannslangen lagt. I helgen var banen så godt som klar for de første ustøe skøytetak:

- Vi hadde jobbet hardt, og var klare til å innvie banen mandag. Men så kom all denne snøen i helgen, sier styreren, som innser at de trolig må vente til neste år med å komme på is.

Annette Karlsson i Løvstad Naturbarnehage har skrevet en prosjektoppgave om skøyteaktivitet i utdanningen ved Høgskolen i Østfold.  

Annette Karlsson i Løvstad Naturbarnehage har skrevet en prosjektoppgave om skøyteaktivitet i utdanningen ved Høgskolen i Østfold.   Foto:

Mye uteaktivitet

I gangen står det flere esker med splitter nye skøyter, som er så enkle å ta på at flere av barna greier det fint selv. I tillegg er det stativer for nybegynnere som synes det er tryggest å ha noe å holde seg i. I denne barnehagen står friluftsliv i fokus, året rundt. Skilt som “Petters Spretts grønnsakshage” og “Hundremeterskogen” vitner om det.

- Vi er mye ute, og i dag er det ekstra fint, sier pedleder Linda Solem, som er ute i skogen bak barnehagen med en gruppe barn.

Barna, som har skidag og grillfest på jordet rett utenfor, tar en titt på de nye skøytene. For noen av fireåringene representerer skøyter noe nytt, mens andre har gått litt i ishallen i Ski og andre steder tidligere. Noen har også sett skøyter på TV i vinter, og enkelte setter seg ned i snøen og vil ta på seg skøytene med en gang.

Og om vinteren slår til igjen, er det mye som taler for at det kan bli skøyteglede på Kjærnes det kommende året.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken