Nok en gang har folk forsynt seg uten å betale: - Jeg blir forbanna

På Wennersgård begynner de å bli skikkelig lei av at folk forsyner seg fra selvbetjeningsboden uten å betale for seg. Liv Wennersgård og Trude Husby

På Wennersgård begynner de å bli skikkelig lei av at folk forsyner seg fra selvbetjeningsboden uten å betale for seg. Liv Wennersgård og Trude Husby Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

SLIK DELER DU ABONNEMENTET DITT MED ANDRE I HUSSTANDEN

ÅS: - Det er frekt og jeg blir forbanna, sier Trude Husby på Wennersgård.

Det er ikke mer enn en måned siden hun fortvilet fortalte om at folk forsyner seg av både poteter og egg i selvbetjeningsboden uten å legge igjen nok penger, eller penger i det hele tatt.

I 15 år har bøndene på gården hatt egenproduserte matvarer til salgs i selvbetjeningsboden. Man forsyner seg på kjøla og legger igjen penger i skrinet på utsiden. Har du ikke kontanter, kan vi vippse over penger, skriver ØB.

- Dette systemet er basert på tillit. Det er bare trist at noen misbruker tilbudet, sier hun og opplever at det har vært en del langfingrede folk på besøk i sommer.

Uro i dagliglivet

Forrige kvelden oppdaget Husby at uærlige folk hadde vært på ferde, også denne gangen er de fanget på film av kameraet som henger over betalingsdisken. Filmene og anmeldelser er levert politiet.

- Tre personer løp inn, tok med seg varer for rundt 500 kroner og puttet fire kroner i skrinet, forteller hun.

Trudes svigermor, Liv Wennersgård, synes tyveriene er trist. Hun understreker at selvbetjening ikke betyr at man bare kan forsyne seg. De har funnet andre papirlapper enn sedler i skrinet.

- Det er ingen tvil om at de vet at de skal betale for seg når de later som de legger igjen penger, sier hun.

- Jeg blir bekymret når de kommer inn på tunet her og bare forsyner seg. Det skaper en uro i dagliglivet, legger Trude til.

LES OGSÅ: Fortsetter å ha tillit til kundene selv om enkelte stjeler egg og poteter

Kan starte betjent butikk

Nå vurderer hun og ektemannen hvordan de fortsatt kan tilby egenprodusert og annen kortreist mat til faste kunder som stikker innom året rundt.

- Vi snakker om å begrense åpningstiden og heller la kunder ringe på oss når de skal handle, men da forsvinner jo hele sjarmen med en slik gårdsbutikk. Kanskje vi heller skal lage en betjent gårdsbutikk. Det blir mer jobb, men kan bli koselig, sier hun.

Dere vurderer ikke å gi dere med utsalg da?

- Nei, her skal det være åpent, svarer hun kontant.

Verdifull hjelp

Videobilder er svært verdifullt for politiet i etterforskningen av blant annet tyverier.

- Når ansikt og kjøretøy er fanget på video vil vi selvsagt prøve å finne ut hvem det er, og videoovervåking er verdifullt når vi ikke har andre spor. Det er ikke alltid vi finner ut hvem det er, men bildene blir registrert i saken og kan brukes i eventuelt andre saker, sier politibetjent Åslaug Hagen på generelt grunnlag til ØB.

Artikkeltags