Gledelig gjensyn etter 50 år

fra fjern og nær: Fra venstre bakerst (guttene): Knut Bugten, Øivind Vold, Øystein Ruden, Odd Larsen, Jan Børresen og Stein Bugten Fra venstre foran (jentene): Randi Spornæs Roxrud, Elin-Tove Natvik Larsen, Bjørg Ekerholt Dysvik, Jorunn Brattaas Kristensen, Mona Torp Kristiansen.

fra fjern og nær: Fra venstre bakerst (guttene): Knut Bugten, Øivind Vold, Øystein Ruden, Odd Larsen, Jan Børresen og Stein Bugten Fra venstre foran (jentene): Randi Spornæs Roxrud, Elin-Tove Natvik Larsen, Bjørg Ekerholt Dysvik, Jorunn Brattaas Kristensen, Mona Torp Kristiansen. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

For å markere at det er 50 år siden de begynte på Brønnerud skole, samlet 11 av de 16 elevene seg i det som i sin tid fungerte som sløydsal på lørdag.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

- Det er kun fire av oss som fortsatt bor i Ås så folk har kommet fra alle kanter av landet, forteller Bjørg Ekerholt Dysvik, en av initiativtakerne bak jubileumsfeiringen. Hun fortellere at det ved hjelp av internett og via foreldre ikke var noe problem å komme i kontakt med alle.

- I prosessen har jeg hatt så mange hyggelige telefonsamtaler så det ble mye mer moro enn jobb å arrangere dette, fortsetter Bjørg, og oppfordrer på det sterkeste andre å gjøre lignende.

Helt fra Bodø

En av dem som har kommet langveis fra er Elin-Tove Natvik Larsen.

- Jeg har flyttet helt til Bodø så det er langt å reise, men jeg kunne jo ikke gå glipp av dette! sier hun med et stort smil og legger til at det også var en gylden anledning til å besøke familie i området.

På ski til skolen

De er alle enige i at en del har forandret seg siden de gikk på skolen, som for øvrig fyller 160 år i jaunuar.

- Det var for eksempel aldri snakk om å bli kjørt til skolen så vi syklet i sommerhalvåret og gikk enten på ski eller bukte spark på vinteren, kan Randi Spornæs Roxrud fortelle.

Rampestreker

- Også var det nok mer disiplin så vi gjorde ikke så mye ugagn i timene, mener Stein Bugten, selv om han må innrømme at det så absolutt foregikk rampestreker da også.

- Jeg husker godt at vi kastet pannekaker i taket i en av heimkunnskapstimene, humrer han.

- Også gjemte vi havregrøten i skuffen så vi slapp å spise den! skyter Øystein Ruden inn, før hele den trivelige gjengen bryter ut i latter.

Artikkeltags