Gromlyd fra Ås under første delfinale i MGP

André Aaslie og Ole Jonny Karlsen fra Ås-bandet Gromth gleder seg å delta i MGP-sirkuset. (Foto: Bonsak Hammeraas).

André Aaslie og Ole Jonny Karlsen fra Ås-bandet Gromth gleder seg å delta i MGP-sirkuset. (Foto: Bonsak Hammeraas).

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Vokalist Ole Jonny Karlsen fra Gromth tror sjansene er gode for å få en seier i Steinkjer på lørdag. Sammen med André Aaslie føler han seg klar for all ståhei som følger med deltagelse i MGP.

DEL

ÅS: Lørdag ruller Melodi Grand Prix-sirkuset i gang igjen, og denne gangen kommer nok mange i Ås til å følge litt ekstra godt med. Allerede i første delfinale nå på lørdag skal nemlig bandet Gromth, med to medlemmer fra Ås, delta.

Fullt program

Onsdag kveld presenterte NRK de syv delfinalistene som skal delta i Steinkjer på lørdag. 600 låter og artister var meldt inn i år, men bare 21 får delta i de tre innledende rundene.

Allerede onsdag gikk Ole og André og resten av Gromth inn i Grand Prix-modus. Heretter går det slag i slag med hoteller, prøver, intervjuer og promotering frem til lørdag kveld.

– Gode sjanser

– Jeg tenker ikke så mye på selve showet, men alt det rundt. Jeg tror det blir ganske uvant, særlig hvis vi går videre til finalen, sier André. Han mener at Gromth, med sin ekstreme metal-musikk, vil slite med å hevde seg helt i toppen av konkurransen.

– Jeg tror vi har gode sjanser til å gå videre, jeg. Jeg tror mange vil ha litt forandring nå, og vi er ganske annerledes og kommer med noe nytt, sier Ole.

Bandet har fått med seg Emil Solli-Tangen som ekstra vokalist, og gutta synes denne kombinasjonen fungerer bra.

Metal og opera

– Låta vår er en kombinasjon av ekstrem-metal med symfoniske elementer og opera. Den heter «Alone» og musikken er skrevet av Grimd, som spiller bass.

Teksten er skrevet av Emil Solli-Tangen og Silenoz fra Dimmu Borgir, forteller André. Gromth platedebuterte i fjor med albumet «The Immortal», som fikk gode anmeldelser i norske og internasjonale metalblader.

– Denne låta er nok mer «kommers» enn skiva, men vi har ikke «solgt oss» på noen måte.

Oles vokal er ganske ekstrem, så vi var på utkikk etter en sanger som kunne ta en ren vokal.

– Manageren vår, Finn Håkon Rødland, kjenner Emil Solli –Tangen, og Emil sa ja med det samme vi spurte ham, fortsetter han.

– Fokus på Emil

Ole og André er forberedt på at mye av fokuset kommer til å komme på nettopp Emil Solli-Tangen, som er lillebror til enda mer kjente Didrik Solli-Tangen.

– Emil er et kjempetalent, og den yngste som noensinne er tatt opp ved Operahøgskolen, sier André.

Gutta liker godt stemmen til operasangeren, og synes den sterke, men milde stilen passer godt inn sammen med Oles mer brutale «growling».

Gleder seg

Nå venter altså dager med prøver, koreografi, medier og fans. NRK kommer til å følge artistene tett og legge ut en videodagbok på nettsidene sine. Ole og André regner med å lære mye av det sirkuset de nå blir en del av.

– Det skal bli gøy å bli kjent med de andre artistene. Det kommer til å bli mye styr, og til å begynne med var jeg skeptisk, men nå gleder jeg meg, sier Ole.

– Jeg kjenner at alt styret er inspirerende, sier André. De to har vært i samtaler med en medierådgiver.

– Har dere tenkt på at dere skal spille for én million mennesker? spurte han, og nå begynner det å gå opp for oss, avslutter André.

Artikkeltags