Her spiller Alexander Rybak i Ås kulturhus

Av
Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

ÅS: To ganger fullsatt sal i kulturhuset da Alexander Rybak og elever fra Ås og andre kulturskoler i Follo og omegn hold dobbelkonsert på søndag.

Alexander Rybak flørtet med publikum hele veien, og hadde dem i sin hule hånd. Han spilte og sang noen stykker selv, men overlot også store deler av konserten til de unge.

- Dette er morgendagens stjerner, virkelige talenter. Ta godt vare på dem, og oppmuntre dem til å fortsette å spille, var hans oppfordring til publikum, som besto av mange foreldre, slekt og familie.

To unge, ihuga fiolinister

De to Ås-jentene Ane Olsen Svebak (10) og Junie Petzold (10) var litt slitne etter konsertene på søndag, men absolutt fornøyde etter et tredagers seminar med Rybakk.

De startet på fredag etter skolen, og holdt på helt til søndag kveld da siste tone avsluttet den andre konserten.

- Det var morsomt å møte Alexander Rybak, og få spille så mye. Han var bare grei gjennom hele seminaret, men kanskje bittelitt streng på generalprøven, sier de to unge fiolinistene.

De to synes ikke det var vanskelig det de lærte på seminaret, men i en så stor konsert var det litt vrient å huske på riktig rekkefølge av de ulike opptredenene.

Ane har spilt fiolin i to år og Junie i fem år. Og begge garanterer at de nå vil fortsette å spille fiolin i mange år framover.

Artikkeltags