Gnistrende vorspiel i Kroer på nyttårsaften

GJENTAR SUKSESSEN:  Denne gjengen var samlet til i Kroer kirke i fjor. Nå er det dags igjen. Fra venstre Svend-Kristian Martinsen, Ulrika Bergroth-Plur, Alexander Krohg Plur og prost Hege Fagermoen.

GJENTAR SUKSESSEN: Denne gjengen var samlet til i Kroer kirke i fjor. Nå er det dags igjen. Fra venstre Svend-Kristian Martinsen, Ulrika Bergroth-Plur, Alexander Krohg Plur og prost Hege Fagermoen. Foto:

Det gamle året ebber ut med strålende musikk fra lokale krefter.

DEL

KROER: Radetzky, Strauss og galla fra Wien er først dagen etter. Men menyen dagen i forveien er slett ikke verst i Kroer heller.

Nyttårsaften klokken 16.00 er det nyttårsgudstjeneste i Kroer kirke. Det ble en fulltreffer med stort besøk i fjor.

– Kirken ble helt full. Det var så fullt som på julaften, sier prost Hege Fagermoen i Søndre Follo.

Fint tidspunkt

– Vi følger opp suksessen i år med gode musikere og har et fint tilbud. Det foregår på et fint tidspunkt før man eventuelt drar i en eller annen selskapelighet, sier sogneprest Jan Kay Krystad, skriver ØB.

Arrangørene legger til rette for både ettertanke og festlige toner.

– Folk opplevelser at det er fantastisk å komme inn i kirkerommet på en slik dag, som er følelsesladd på en annen måte enn julaften, sier Fagermoen.

Sopranen Elisabet Voll Ådnøy er masterstudent på Norges musikkhøgskole. Michael Grolid går det tredje året på bachelorstudiet i Berlin. Den unge bratsjisten og komponisten fra Ås har blant annet fått Arve Tellefsens musikkpris, og fikk publikumsprisen under finalen i Virtuos for snart to år siden.

Foreldrene Anne Christine Pittet Grolid og Jostein Grolid er kantorer i Ås og medvirker under gudstjenesten, som ledes av sogneprest Jan Kay Krystad.

Artikkeltags