Kunstelever lager dekor til Barnas Verdensdag

Trine Wikeby , Anniken Brekko og Sandra Kathrin Olsen foran en dekorasjon laget av medelever. De tre har laget utedekorasjonen som møter besøkende til Ås kulturskole på søndag under Barnas Verdensdag.

Trine Wikeby , Anniken Brekko og Sandra Kathrin Olsen foran en dekorasjon laget av medelever. De tre har laget utedekorasjonen som møter besøkende til Ås kulturskole på søndag under Barnas Verdensdag. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

ÅS: Under Barnas Verdensdag på søndag viser kunstelever ved Ås videregående skole fram sine elevarbeider: Håndlagede originale girlander som dekorerer uteområdet med farger, former og cartoon-motiver og innredning av opplevelsesrommet til Rikskonsertenes verksted, Rhythm and poetry.

- Elevene har vist en flott innsats og fortjener mye ros og anerkjennelse, sier Nikol Konstante, kontaktlærer for vg3 utstillingsdesign ved Ås videregående.

- Lærerik prosess

Selv om tiden var knapp og elevene bare fikk ti dager på å fullføre arbeidet, var prosessen spennende og lærerik, forteller Anniken Brekko, Trine Wikeby og Sandra Kathrin Olsen.

De har laget utedekorasjonen som møter besøkende til Ås kulturskole på søndag under Barnas Verdensdag.

- Vi tenkte på farger og figurer som passer for barn, og endte opp med å lage animerte fantasifigurer, elefanter, mark og papegøyer, på plater som henger over inngangspartiet, smiler Wikeby.

- Alle kom med forslag, så valgte vi ut de beste, forteller Olsen.

- Det er ingen tvil om at vi har lært å jobbe effektivt i denne prosessen, sier Brekko.

Opplevelsesrom

Alle tre roser læreren, Konstante, som har vært inspirerende og samtidig dyttet dem vennlig fram så de greide å bli ferdig innen fristen.

I opplevelsesrommet, der noen av de andre elevene ved samme linje har laget innredningen, skal det være improvisasjonslek på søndag.

Barna kommer med sine ord, som blir tatt i mot og laget tekster over av profesjonelle utøvere fra Rikskonsertene.

Artikkeltags