Mann gikk gjennom isen

Årungen: Trygt på midten, tynnere i kantene - og alltid utrygt ved bekkenes utløp.

Årungen: Trygt på midten, tynnere i kantene - og alltid utrygt ved bekkenes utløp. Foto:

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

Forholdene innbyr i disse dager til islek på Årungen. Ved utløpet til Syverudbekken og andre bekkeutløp kan isen imidlertid være tynn.

DEL

Årungen: Lille nyttårsaften fikk to nysgjerrige skøyteløpere erfare at isen var i tynneste laget. En voksen mann utenbygds fra gikk helt gjennom isen ved utløpet til Syverudbekken. Etter noen kalde og lange sekunder kom han seg imidlertid opp for egen maskin. Flere voksne med godkjente ishakker og redningstau var til stede ved rostadion da mannen gikk gjennom. I sivet, nær land og grunne gav isen etter for et barn, som kun rakk å få en våt skøyte. Ås Avis var selv til stede på Årungen.

- Vis forsiktighet

Teknisk sjef har fortsatt ferie, men fra sentralbordet i kommunen oppfordres folk til å vise forsiktighet ved islek på Årungen. Dette til tross for at isen de fleste steder trolig er mer enn 10 centimeter tykk. Mange mindre bekker løper ut i vassdraget, noe som kan gjøre isen uttrygg flere steder, blir det poengtert. Med barfrost og manglende skiforhold prioriterer kommunen nå å sprøyte både Lillebrand ved GG-hallen, samt mindre flater i tilknytning til skolene. Skogsdammen ved Aud Max trekkes også fram som et trygt alternativ for hockey- og skøytefrelste. Hit har barn i alle aldre strømmet til den siste uka.

Tar en sine forhåndsregler, synes det imidlertid liten tvil om at Årungen byr på en vakker vinteropplevelse på nyåret. (Se vår billedserie.)

Artikkeltags