Bjørn Eidsvåg fylte kulturhuset med varme, latter og ettertanke

Bjørn Eidsvåg i Ås kulturhus fredag kveld.

Bjørn Eidsvåg i Ås kulturhus fredag kveld. Foto:

Av
DEL

AnmeldelseBjørn Eidsvåg er en av Norges mestselgende artister og en av dem som reiser på flest turneer og møter sine mange trofaste fans land og strand rundt. Hver høst tar han med seg sitt band og fyller opp kulturhus. Denne høsten har de lagt inn både Kolben på Kolbotn og Ås Kulturhus i sitt program og begge konsertene var utsolgte. Og Bjørn Eidsvåg skuffet ikke sine mange fans i Ås den siste kvelden i november.

Det som blant annet gjør Eidsvåg så folkekjær er at han på så god måte klarer å få nærhet til sitt publikum. Med innlevelse knytter han kommentarer til låtene som skaper både latter og ettertanke.
Publikum fikk denne gang oppleve noen helt nye låter samtidig som mange av de kjente og kjære låtene fornyes med arrangementer hvor musikerne får vist seg frem.

Det Eidsvåg har vært kjent for er å kunne plukke musikere til sitt band på øverste hylle. Dagens band bestående av Kjetil Steensnæs på gitar, David Wallumrød på keyboard, Bjørn Holm på bass og Anders Engen på slagverk løfter konsertene hver gang til nye høyder. Disse kreative musikerne fikk spesielt vist seg frem i låtene «Vertigo» og «Nede for telling, oppe for show».

En konsert er mer enn bare en god artist med musikere. Ås-mannen Ole Petter Berger har vært fast lydteknikker for Bjørn Eidsvåg gjennom mange år. Et slikt tett samarbeid gjør at lydkvaliteten blir fantastisk god selv om man er i forskjellige lokaler hver kveld.

En tradisjon som nok er vanskelig å bryte for Eidsvåg er å avslutte konsertene med «Eg ser». Denne sangen ble skrevet så langt tilbake som i 1983 og er en de mest brukte i blant annet begravelser.

Avslutningen med «Eg ser» ble en verdig og fin avrunding på en fantastisk Eidsvåg-kveld i Kulturhuset.

Artikkeltags