Mystiske geriljagartnere lanserer egen nettside

Den første aksjonen til Ås geriljagartnere ble gjennomført den 27. mai, ved brua fra Ås sentrum over fylkesvei 152.

Den første aksjonen til Ås geriljagartnere ble gjennomført den 27. mai, ved brua fra Ås sentrum over fylkesvei 152. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

ÅS: Geriljagarnere i Ås slo til første gang i slutten av mai. Siden den gang har de i nattens mulm og mørke gjennomført ni aksjoner rundt omkring i sentrum.

De har bl.a. laget flere bed, fylt hull i asfalten med blomster og satt opp en installasjon i det tørrlagte bassenget foran Rådhuset, kalt "Ørkenvandring".

LES OGSÅ: GRØNN GERILJA LØS I ÅS

LES OGSÅ: NYTT STUNT FRA GRØNN GERILJA

LES OGSÅ: GERILJAGARTNERNE SLO TIL IGJEN

LES OGSÅ: GRØNN GERILJA MED BIDRAG TIL SENTRUMSMØTET

Ås Avis har mottatt et kornete leserbilde av gruppa i aksjon, men identiteten til medlemmene er foreløpig ukjent.

LES OGSÅ: HER SLÅR GERILJAGARTNERNE TIL

Nettsider

Ås Avis møtte en talsmann for organisasjonen fredag formiddag og fikk en konvolutt med en pressemelding.

Ås geriljagartnere lanserer nå en nettside, slik at alle interesserte kan følge med på geriljaenes grønne aksjoner i Ås sentrum.

"I dag består Ås geriljagartnere av «aktivister, støttespillere, sympatisører og venner»", skriver de.

"Vi ønsker å bevisstgjøre enkeltmennesker og politikere i Ås om at vi må ta ansvar for vårt eget lokalmiljø. Vi ønsker et grønt og levende sentrum i årene framover".

"Ås geriljagartnere setter stor pris at våre ”aksjoner” har bidratt til økt lokalt engasjement . Vi fryder oss. At andre i bygda følger etter oss, synes vi er helt supert. Ås trenger engasjerte enkeltmennesker"

"Ås geriljagartnere vil også rette en stor takk til alle som på ulike måter har gitt oss positive og varme kommentarer og har sendt oss gode ønsker. Vi følger med både det som skrives og det som sies. Takk og takk!"

Lånte fjær

Ås geriljagartnere benytter anledningen til å dementere oppslaget i Ås Avis den 19.06: ”Ønsker seg grønne forslag - postkassestunt fra Ås grønne geriljagruppe”, hvor det refereres til at Ås geriljagartnere står bak stuntet. Dette er ikke riktig.

"Ås geriljagartnere mener dette er et artig innslag og viser at Ås-folk engasjerer seg, eventuelt har det litt moro, også med oss, i kjølvannet av våre aksjoner. Men, vi må skuffe Ås Avis sine lesere: Postkassestuntet er ikke laget av Ås geriljagartnere, her har noen smykket seg med våre grønne fjær og logo, sier organisasjonen".

LES OGSÅ: ØNSKER SEG GRØNNE FORSLAG

Spilleregler

"Alle våre installasjoner blir gjennomført i ”åpen-hemmelighet” av våre tapre geriljamedlemmer - og vi har noen få, men viktige spilleregler", sier gruppa i pressemeldingen.

Som en kommentar til postkassestuntet sier de:

"1. Ås geriljagartnere har ikke som formål å ”skape en grønnere verden”, slik det står på postkassa. Geriljaen nøyer seg med kun å være en katalysator for en bevisstgjøring knyttet til utviklingen av Ås sentrum, i nåtid og i nær fremtid.

2. Plasseringen av postkassestuntet hadde aldri blitt godkjent av Ås geriljagartnere. Ås geriljagartnere mener parkanlegget er kjempefint (bortsett fra noen få punkter) og trenger derfor ingen forskjønnelse med blomster eller andre installasjoner. Ås geriljagartnere hadde satt installasjonen et helt annet sted.

3. Ås geriljagartnere mener at med plasseringen av postkassestuntet har man gjort et svært uheldig angrep på plenen. Tas dette ikke vekk umiddelbart vil plenen bli skadet for resten av sommeren".

Posten skal vel fram

Fram til Ås geriljagartnere oppretter egen postboks kan meldinger sendes til gruppa som åpne brev, via Ås Avis.

HER SENDER DU MELDING VIA ÅS AVIS

Gruppa oppfordrer interesserte til å følge med på gruppas nye nettside.

HER FINNER DU NETTSIDA TIL ÅS GERILJAGARTNERE

Artikkeltags