Til helgen skal søppelet bort fra strendene i Ås

Ås Venstre inviterer til strandryddedag på søndag.

Ås Venstre inviterer til strandryddedag på søndag. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

I helgen skal strendene i Ås bli fri for søppel.

DEL

Lørdag arrangerer Høyre og Ås kommune strandryddedag på Breivoll.

– Vi ønsker selvsagt at så mange som mulig stiller opp på dette, forteller Nils Sopp i Ås Høyre

Arrangementet starter kl. 12:00 ved badebryggen.

– I samarbeid med Follo Ren har vi ryddesett med hansker og sekker til alle som kommer. Vi spanderer pølser og brus på dem som deltar. Vi rydder så mye vi greier og avslutter rundt kl. 15., forteller Sopp.

Han sier kampen mot marin forsøpling er viktig for partiet.

– I regjeringserklæringen i Jeløya-plattformen står et eget avsnitt om marin forsøpling: "Regjeringen vil styrke Norges internasjonale lederrolle i arbeidet mot marin forsøpling, og gå foran med offensive nasjonale tiltak. Regjeringen vil redusere forsøpling, rydde opp i forurensing og ta i bruk alternativer til fossil plast. Dette kan gi nye muligheter for innovasjon, nyetablering og grønn vekst".

Rydder på Kjærnes og Nebba

På søndag har Venstre egen ryddedag på Kjærnes og Nebba.

– Merk dato, Venstre er jo litt spesielle, derfor har vi her i Ås vår egen dato i år. Vi ønsker alle velkommen, store som små, sier Jorunn Nakken fra Ås Venstre.

Partiet ønsker gjennom ryddeaksjonen både å ha fokus på forsøplingen som finner sted i naturen.

– Vi håper vi alle kan bidra til å redusere det. I budsjettforhandlingene med regjeringen bidro Venstre til å få inn 70 mill. kr til bekjemping av marin forsøpling i statsbudsjettet for 2018. Det var en fordobling fra 2017. Disse midlene går blant annet til å dekke kostnadene ved å transportere og håndtere avfall som er samlet inn av dykkerklubber, båtforeninger og andre frivillige, sier Nakken.

Ta med hansker

Venstres landsmøte vedtok for to uker siden å styrke politikken på dette området gjennom uttalelsen: «Det trengs styrket innsats mot plast i havet». Nå er det Venstres klima- og miljøminister Ola Elvestuen som får ansvaret for å følge opp denne politikken, både nasjonalt og internasjonalt. I tillegg til å løse de strukturelle problem som kan bidra til mindre forsøpling ønsker vi å gjøre det vi kan lokalt, her og nå; plukke opp søppelet.

– Vi har med hansker til de som mangler, men håper så mange som mulig tar med vanlige arbeidshansker, oppfordrer Nakken.

Skyss

– Det organiseres rydding fra kl. 12–15. Ved avslutningen tar vi en pust i bakken med lett bevertning. Ta gjerne med egen kopp/krus, sier Nakken.

Ønsker du skyss, møt opp kl. 11:45 utenfor inngangen til Ås stasjon (vestsiden). Send e-post om plassønske til Heidi Berentsen (heidi.berentsen@oppegard.kommune.no) innen lørdag 5. mai kl. 15.

Oppmøtested er parkeringsplassen like før Kjærnes brygge. Om du kjører eller sykler selv, ta av mot Kjærnes fra gamle E6, mellom Nesset og Vinterbrosenteret.

Maria-Therese Jensen er sjefsrydder og tar imot spørsmål på e-post mathjensen@yahoo.com, eller på telefon 48342904.

Artikkeltags