Norgesmester delte tennistips

- Ås har et potensiale, mener Øyvind Morris Faye. Her flankert av Mercy Gill, (tv), Anette Kristiansen og Gro Thorup.

- Ås har et potensiale, mener Øyvind Morris Faye. Her flankert av Mercy Gill, (tv), Anette Kristiansen og Gro Thorup. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

ÅS: Nær 50 små og store møtte opp til Tennisen dag-arrangementet i Ås søndag. Der delte NM-tittelgrossist Øyvind Morris Faye mer enn gjerne råd om serve og backhandsgrep.

- Vi var veldig spente på været. En stund så det ut til at vi måtte avlyse, forteller primus motor for arrangementet i regi av Ås tennisklubb, Gro Thorup.

Meteorologene spådom om regn dagen igjennom viste seg imidlertid pessimistisk. Skyene holdt på nedbøren, i alle fall den første timen av et tre timers langt arrangement, og folk strømmet til banen med den røde grusen som entusiaster har lagt ned mange dugnadstimer på å få i stand foran en ny sesong.

Grillpølser i pausen

- Jeg har gått på et kurs tidligere, men spiller ikke så mye. Det blir helst tennis i ferier, forteller Anette Kristiansen. Sammen med makker Mercy Gill utfordret hun to av klubbens 14-åringer i double. Mye bra spill var å se på begge sider av nettet, i en match der damene gikk av med en knepen seier.

Racketer var til utlån til alle spilleglade. To tenniskanoner var også på plass, til spesiell glede for de yngste spillerne. Ni år unge Simon Hauger var en blant flere unge rekrutter på banen.

- Mormor spiller tennis, derfor er jeg med hit i dag, fortalte han.

- Moro å ta med seg barnebarna, syntes mormor Lena Lohman, som er en av veteranene i klubben.

En pause med pølser, kaffe og kake var det også lagt opp til under arrangementet.

Ny trenerressurs

Øyvind Morris Faye fra Drøbak er en mentor innen sporten. Han høstet flere NM-titler i årene mellom 1969 og 1975, er trenerutdannet og har blant annet jobbet med spillerutvikling av unge talenter og klubbveiledning i tennisforbundet.

Kommende sesong blir han å finne som ressurs i et allerede kompetent trenerteam på banen i Ås.

- Det er gledelig å notere en oppsving i tennisinteressen lokalt. Ås er et sted i utvikling og med stor tilflytting, så det er viktig å legge til rette for å øke aktivitetene lokalt, mener han.

- Tirsdagskvelder er det ordinær klubbtrening utover våren. Onsdager er det drop-in, der man som regel alltid møter noen å spille med, forteller Øyvind Engøy i klubben.

Artikkeltags