SLIK DELER DU ABONNEMENTET DITT MED ANDRE I HUSSTANDEN

ÅS: Som regel jobber ungdommer rundt på forskjellige bedrifter, butikker eller selger bakervarer, ofte på stasjonen. Også i år er det slik, men det har oppstått en konflikt med årets OD prosjekt.

I år støtter OD palestinske ungdommer som ikke har det så bra og som trenger en bedre fremtid. Men det er det flere som reagerer på.

Konflikten

Dagbladet skriver at:

Organisasjonen Med Israel for fred (MIFF), Mosaisk Trossamfunn, og hele ti fylkeslag i Fremskrittspartiets Ungdom mener årets innsamlingsaksjon bør boikottes av både skoleelever og arbeidsgivere som kunne tenke seg å støtte aksjonen.

I en helsides annonse i flere av landets største aviser, skriver MIFF blant annet at «årets OD er en gedigen antiisraelsk kampanje som indoktrinerer seks årskull skoleelever til negativt syn på Israel spesielt og jøder generelt.»

Svar fra OD komiteen

Fra skolekomiteen i OD sentralt svarer Marthe Haukås Bakke på spørsmål fra Ås avis om hva hun synes om boikotten av OD dagen;

– Jeg synes at det er mange veldig dumme og negative kommentarer, og det er kjipt at ungdoms engasjement skal bli ansett på den måten.

– Jeg syntes alltid at man skal jobbe for ungdom uansett, og at årets prosjekt arbeider for at ungdommer i Palestina skal få en bedre hverdag. Det ønsker jeg og støtte. For ungdom er verdig vår innsatts, uansett hva slags land man kommer fra eller hva slags gud man ber til eller hvor på kloden man hører til.

Gjør en innsats for OD

Ås Avis har snakket med Onyinyechi Blessing Ginika (14) som går på Ås ungdomsskole i 10 trinn.

– Hvor jobber du?

– Drøbak tennisklubb

– Hva er det du gjør?

– Jeg gjør litt av hvert, jobber på laget, støvsuger banene og rydder.

– Hva synes du om at pengene går til palestinsk ungdom?

– Jeg syntes i utgangspunktet at det er bra. Men jeg er litt usikker på om Palestina er det rette stedet og sende pengene til.

– Vil du fortsette å jobbe med OD videre?

– Ja, hvis jeg får sjansen så vil jeg det.