Ber om millioner i erstatning etter vogntogbrannen i Oslofjordtunnelen

BRANN: Her blusser brannen opp. Den ble etter hvert langt større.

BRANN: Her blusser brannen opp. Den ble etter hvert langt større. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Statens vegvesen har sendt ut et erstatningskrav på 9,5 millioner kroner etter den omfattende brannen i Oslofjordttunnelen i fjor.

DEL

Brannen som oppsto 5. mai i fjor, gjorde store skader i Oslofjortunnelen. Nå har Statens vegvesens juridiske avdeling bedt kjøretøyets forsikring om å betale 9,5 millioner kroner, melder NRK.

– Når det oppstår ulykker og det blir skader på for eksempel veier eller tunneler, er det rutine at vi fremmer krav mot forsikringsselskapet ut fra ansvarsforsikring, sier leder for veiavdelingen i Statens vegvesen Akershus, Nils Karbø til Amta.

Erstatning for reparasjonene

Brannen sørget for trafikkaos i flere uker fordi tunnelen måtte stenges. Brannen sørget også for at Statens vegvesen har gjort flere grep for å bedre sikkerheten i tunnelen. Det var også da de opprettet kjøreforbudet for lange kjøretøy i tunnelen i rushtiden.

Karbø påpeker at erstatningskravet kun er for skadene som måtte repareres.

– Dette kravet er stort. Det var omfattende skader som det ikke er ofte at vi får. Det var mye arbeid som måtte gjøres i tunnelen med elektro, asfalt og betong for å sette tunnelen tilbake i stand etter brannen, sier han.

Uklar årsak

Det er ennå ikke avklart hva som forårsaket brannen. Det skal Havarikommisjonen komme med en rapport på senere. Vogntoget var imidlertid lastet med dopapir.

Karbø forteller at erstatningen ikke har noe med en vurdering av skyld å gjøre, men at det sendes ut hvis et kjøretøy har forvoldt skade på veien, eller tunnelen i dette tilfellet.

– Hva skjer videre nå?

– Vi regner med å få en henvendelse fra forsikringsselskapet. Så kan det hende at det blir diskusjoner mellom dem og juridisk avdeling som vil følge opp dette kravet videre.

Det har ikke lykkes Amta å få kontakt med forsikringsselskapet Avus. NRK melder at de ikke vil kommentere saken.

Artikkeltags