På indianervis til Barnas Verdensdag

Sandra Lien Lunder (18), Lise Thormundsen (18), Lisa Nielsen (18), Nina Helene Wiethüchter Molberg (19), og Jakob Wiig Hanssen (18) foran

Sandra Lien Lunder (18), Lise Thormundsen (18), Lisa Nielsen (18), Nina Helene Wiethüchter Molberg (19), og Jakob Wiig Hanssen (18) foran Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

I to og en halv uke, har elever fra vg3 utstillingsdesign på Ås videregående skole vært i gang med både å lage kulisser og style to rom til Barnas Verdensdag.

DEL

ÅS: - Det har vært intense dager, litt stressende, sier Lisa Nielsen (18).

Likevel kan elevene si seg godt fornøyd med resultatet. Indianerkulissene er designet i jordfarger, og har tydelige silhouettetmotiv.

Valgte jordfarger

Temaet var gitt på forhånd, av Riksteateret som har engasjert elevene til dette arbeidet. Alle elevene har lest seg opp på indianerkulturen i USA, så mye de har rukket på så kort tid, og med så mye praktisk arbeid.

- Vi har gjort det vi har fått beskjed om. Utformingen står vi for selv. Riktignok har vi måttet gjøre ting om igjen, men stort sett har det gått greit, sier Lisa.

- Jordfargene valgte vi fordi indianerne brukte mye jordfarger i klærne og arbeidene sine, forteller Nina Helene Wiethüchter Molberg (19).

Klokken var en ide Lisa kom med.

- Alle elevene har vært veldig ivrige, forsikrer læreren deres, Nikol Konstante.

Artikkeltags