NORDBY: De har i alle fall gjort det en gang, kan Liv Oppegård fortelle. Hun driver firmaet Festutstyr.no og med det vil hun gjerne gjøre fest og moro enda litt mer spenstig, både med slush-maskin og andre effekter som egner seg i selskaper, både for barn og voksne.

– Jeg har slush-maskiner med drink-mixer, som baserer seg på ferske råvarer, foreller gründeren som etablerte firmaet i 2011.

Allsidig ung dame

Oppegård er også student ved NMBU, der hun studerer økonomi og administrasjon. Firmaet, som har sprunget ut av hennes egen ide, driver hun ved siden av, og ved siden av det igjen, er hun speiderleder for Nordby-speiderne. Helt hvordan 23-åringen klarer å sjonglere dette, bare smiler hun av, og det er tydelig at hun gjør det meste fordi det er gøy.

Startet med en bursdag

Hvordan startet egentlig ideen om å leie ut festeffekter?

– Jeg hadde lyst til å leie en slush-maskin til min egen fødselsdag. Da oppdaget jeg at det ikke var mulig, så jeg kjøpte like godt en, og tenkte at det kanskje gikk an å leie den ut, forteller hun. Det er det ingen tvil om at det gjorde, for i dag er hun registrert i Brønnøysund-registeret, og har 16 slush-maskiner, en diger popcorn-maskin, pluss et uendelig antall festeffekter godt lagret i underetasjen i huset der hun bor.

– Jeg investerer mye, for etterspørselen er stor. I fjor var slush-maskinene fullbukket alle helger bortsett fra en. Og det var helger jeg måtte si nei til mer enn ti forespørsler, smiler hun.

Barnebursdager

Noe av tanken bak etablering av firmaet, er at foreldre ikke skal behøve å reise til badeland, på bowling eller lekeland hver gang de skal ha barnebursdag. Oppegård skreddersyr barnebursdager med diverse produkter i en pakkeløsning.

– Dette er populært. Jeg leier også ut lyd og lys til barnedisco. Tanken er at det ikke skal koste all verden å holde barnebursdager.

Leier gjerne ut seg selv

– Jeg er glad i å arrangere fester, og det går godt an å leie meg inn som partymixer også. Jeg stiller opp så sant jeg har tid, forsikrer hun.

At Nordby-speiderne har nytt godt av å ha en leder med et lagerrom fullt av festeffekter, er det ingen tvil om.

– Vi har hatt flere speideravslutninger i dette huset, smiler hun.

Sommerturné

Oppegård kan også fortelle at slush-maskinene hennes var med VG-lista sin sommer-turné, der de ble flittig brukt, over det ganske land.

– Og på 10-års-jubileet til Moods Of Norway var også mine slush-maskiner på plass, forteller hun.

Leter etter et lokale

Nå drømmer Oppegård om å få litt bedre plass. Hun venter blant annet to hoppeslott som hun ikke aner hvor hun skal plassere.

– Ja, nå er det plassen det står om. Jeg tjener så godt på denne bedriften at jeg fint kan leve av den, og det vokser jo hele tiden. Men jeg vil gjøre ferdig studiene mine, og så vil jeg fortsette med dette så lenge jeg synes det er gøy, forsikrer forretningskvinnen, studenten og speiderlederen fra Kjærnes.