- Jeg hadde en far som satt i Auschwich. Dette er ekstremt krenkende

Odd Vangen er professor ved Institutt for husdyrfag ved NMBU og kommunepolitiker for SP. Han reagerer sterkt på eposten Ås kommune mottok fra den rasistiske organisasjonen Vigrid på onsdag.

Odd Vangen er professor ved Institutt for husdyrfag ved NMBU og kommunepolitiker for SP. Han reagerer sterkt på eposten Ås kommune mottok fra den rasistiske organisasjonen Vigrid på onsdag. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Kommunestyret i Ås fikk onsdag en epost fra den rasistiske organisasjonen Vigrid. Odd Vangen (SP) reagerer sterkt på innholdet.

DEL

ÅS: Eposten til Ås kommunestyre, som er underskrevet av Fredrik T. Johansen, kommer med grov jødehets og konspirasjonsteorier:

"Vi er nå godt inne i 2016 som er preget av opptrekk til en ny verdensomspennende storkrig siden stadig flere land motsetter seg Det Anglozionistiske Imperiet og dets NAZI-allianse (NAto-ZIonistiske) sin agenda om totalt verdensherredømme. En av strategiene for den Anglozionistiske makteliten siden mai 1945 må tydeligvis være å dekomponere europeisk sivilisasjon gjennom masseinvasjon av sivilisasjonsfremmede folkemasser. Resultatet vil bli balkaniseringskriger slik det alltid har blitt tidligere ved denne type strutsepolitikk. Ansvaret påligger de norske folkevalgte politikerne og deres indoktrinerings- og propagandaapparat. Et ferskt og godt slikt eksempel er islamistenes terrorhandlinger i Brussel rett før påsken"

"HoloCa$h"

Eposten tar videre for seg begrepet "HoloCa$h":

"Navnet HoloCa$h er en glimrende og dekkende betegnelse på løgnen om de 6 millioner jøder som aldri ble utryddet av tyskerne under den 2. verdenskrig. På dette området er Vigrid uten sidestykke i Norge. Det er på tide å sette en stopper for den mest omfattende økonomiske svindelen i verdenshistorien. Spesielt når vi ser hvordan den brukes av jøder, zionister og Anglozionister til å forsvare angrepskriger, landrøveri og folkemord. Vi dekker spesielt norske forhold og "norske" løgn- og propagandahistorier".

- Klarer ikke å ignorere dette

- Jeg kunne ha ignorert denne e-posten, men saken er for alvorlig til at jeg klarer det. Den organisasjonen det henvises til , og dette «notatet» til Ås kommunestyre, driver en historieforfalskning uten sidestykke, sier Odd Vangen (SP), en av dem som mottok eposten.

Han sier at for de som har mistet slektninger i de største massemord verden har sett må henvendelse være ekstra krenkende.

- Jeg hadde en far som overlevde Auschwich, så den historieforfalskningen dere bedriver berører meg dypt og gjør meg sterkt opprørt. Det er mitt håp at med den type propaganda dere bedriver, vil enda flere mennesker forstå hvilken historieforfalskning dere bedriver, skriver han i svaret, som er sendt til avsender i Vigrid.

Vangen er overbevis om at folkevalgte i Ås og andre kommuner er alt for opplyste til at Vigrid vil lykkes med historieforfalskning og konspirasjonsteorier.

Sende epost til Ås Avis

Ås Avis mottok en epost fra Vigrids leder Tore Tvedt, med rasistisk innhold, ettar at vi skrev om en utstilling på D6 i januar 2014.

"Det som var, Er" var enutstilling til to kunstnerbrødre, fotografen Tor Simen Ulstein og forfatter Geir Stian Ulstein, som inneholdt sitater og fotografier fra konsentrasjonsleire i 2. verdenskrig.

LES OGSÅ: VIGRID MED GROV JØDEHETS I EPOST TIL ÅS AVIS

LES OGSÅ: HERMAN KAHAN (88) OVERLEVDE HOLOCAUST

 

Artikkeltags