Naboene glade for at politikerne sendte utbyggingsplanene tilbake til tegnebordet

TRE ETASJER: Rekkehusene i Grensen Park er på tre etasjer. Styreleder Christopher Sogge Røtnes i Myrsletta Selveierforening håper politikerne i Ås ser hvor viktig det er at de nye boligene som kommer ikke blir særlig høyere.

TRE ETASJER: Rekkehusene i Grensen Park er på tre etasjer. Styreleder Christopher Sogge Røtnes i Myrsletta Selveierforening håper politikerne i Ås ser hvor viktig det er at de nye boligene som kommer ikke blir særlig høyere. Foto:

Beboerne i Myrsletta Selveierforening er glade for at politikerne i Ås synes planene til Selvaag Bygg på Solberg ikke er slik som politikerne ønsker.

DEL

HEBEKK: I forrige uke gikk beboerne og styreleder Christopher Sogge Røtnes i Myrsletta Selveierforening ut i ØB og kritiserte planene til Selvaag Bygg på Solberg. De mente husene som er planlagt er for høye, og at beboerne nærmest utbyggertomta vil miste mye sol. I tillegg er beboerne redd for den økte trafikken i Grenseveien.

Da politikerne i Hovedutvalg for teknikk og miljø (HTM) behandlet saken i forrige uke, var de tydelige på at de ikke var fornøyd med planene.

Et enstemmig utvalg vedtok å sende planene tilbake til Selvaag Bygg. Politikerne ville ha et mer detaljert og bedre illustrert forslag, for ny behandling. Politikerne var også tydelige på at de ikke ville ha høyere bygninger enn fire etasjer på området, skriver ØB.

– For oss er det veldig positivt at politikerne ikke ønsker høyere bygg enn fire etasjer, selv om vi gjerne vil ha tre etasjer mot de nærmeste naboene. Likevel er vi fornøyde med at det går i riktig retning, sier styreleder Christopher Sogge Røtnes i Myrsletta Selveierforening.

Viktig med veien

Sogge Røtnes håper politikerne også tar med seg hvor viktig det er at Grenseveien blir sikret godt nok når antall biler øker betraktelig med flere hundre flere beboere i området.

– Det er bra at Grenseveien en planlagt rettet ut med nytt fortau og belysning. For oss som bor i området er det viktig at politikerne følger opp dette, oppfordrer Sogge Røtnes.

Artikkeltags