Gå til sidens hovedinnhold

Barneutstyrmarked til helgen: – Fortsatt behov for vakter

Artikkelen er over 3 år gammel

Redd Barnas tradisjonelle barneutstyrsmarked arrangeres lørdagen 7. april 2018 kl. 10–15 på Ås ungdomsskole.

– Nå har foreldre igjen muligheten til å rydde i barnas leker, sykler, bøker, filmer, barnevogner, møbler og annet utstyr, eller du kan få kjøpt vår- og sommerklær til en billig penge, oppfordrer komitémedlem Ulrika Ulrika Bergroth-Plur.

Pengene som kommer inn via markedet fordeles mellom Redd Barna sentralt og den lokale avdelingen av Redd Barna.

- Internasjonalt går midlene ofte til barn i flyktningleirer, vesentlig til undervisning. De siste gangene har pengene fra markedet imidlertid ikke kun gått til prosjekter i regi av Redd Barna internasjonalt, men også til lokale behov av matkasser og utstyr m.m. Minst 30 % av salgssummen går til Redd Barna, forteller Bergroth-Plur.

Fortsatt behov for vakter

Selgerne på markedet kan i tillegg til å selge klær velge å donere klær og utstyr som ikke blir solgt. Klærne/utstyret blir til dels sendt videre til barnehjem, primært i Øst-Europa. Her stiller lokale krefter opp. Det er Frank Jakobsen fra Ås Maltesergruppe som henter klærne, og selv frakter dem til barn i Øst-Europa.

– Arbeidet med Barneutstyrshelgen er basert på frivillig arbeid. I løpet av helgen er det 40–50 frivillige som stiller opp og tar sine vakter gratis. Uten denne innsatsen ville det ikke vært mulig å gjennomføre markedet, forteller Bergroth-Plur.

Hun sier det fortsatt er behov for noen flere frivillige vakter på lørdag.

HER KAN DU MELDE DEG SOM VAKT

Kommentarer til denne saken