Ny rekord da Kurt Stilles minneløp ble arrangert for 40. gang

Svanen til Sangkoret Lærken var populær på Andedammen, men så heter vel dammen også egentlig Svanedammen.

Svanen til Sangkoret Lærken var populær på Andedammen, men så heter vel dammen også egentlig Svanedammen.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

– Dette er ny verdensrekord, aldri har så mange deltatt, sa Kurt Stille etter at Sangkoret Lærken hadde arrangert det årlige minneløpet på NMBU for 40. gang.

DEL

SLIK DELER DU ABONNEMENTET DITT MED ANDRE I HUSSTANDEN

ÅS: Medlemmene i Sangkoret Lærken falt nærmest pladask for den danske skøyteløperen Kurt Stille, som nå har fylt 84 år. Dermed kontaktet studentene på universitetet i Ås den danske skøyteløperen og fikk startet et årlig minneløp for den populære dansken i 1978.

Det står mye om Kurt Stille og hans meritter på internett, men på skøyter nådde han ikke helt til topps. Men han deltok i to OL, 1960 i Innsbruck og 1964 i Squaw Valley.

Den eneste

– Jeg er vel den eneste levende skøyteløperen i dag som aldri har vunnet noe stort på isen, men likevel er tilegnet et slikt stort monument som dette minneløpet på NMBU har blitt. Og tenk, dette er 40. gangen det arrangeres. Jubileumsløp med andre ord. Ny pers og verdensrekord ble det også i antall deltagere og tilskuere, sier Kurt Stille til Ås Avis etter at et vellykket arrangement er gjennomført på universitetets andedam.

Dommernes jobb

Dommerpanelet er som vanlig Kurt Stille himself, Laila Sørlie fra Boksmia og prorektor Solve Sæbø fra NMBU.

I den beinharde konkurransen på isen, med noe oversnø, ble fire lag kvalifisert til finalen. Det var storfavoritten Sangkoret Lærken, kjempeutfordrer Pikekoret Ivar, og musikklaget ÅsBlæst’n (som ikke spiller hvis de ikke har finaleplass), og utfordrer BÅS. Rekkefølgen til slutt ble for øvrig den allerede nevnte.

Lærkens gull

Og som 40 år før er seierherrene Sangkoret Lærken med 69 poeng. Kurt Stille kunne også for 40. gangoverrekke gullskøyten til de seierssikre sangerne, til jubel for full hals fra vinnerne selv, tilskuere og konkurrenter. 

Artikkeltags