Solberg skole tildelt miljøvernprisen i Ås

PRISVINNERE: Sondre Elias Molle, Helene P. Jørstad, Helena Sandvik, Julian Steen Dalbye med prisen, Matheo H. Lerskau, Andar L. Grimeland, Emrik D. Nerbye og Johanne Nytrøen.

PRISVINNERE: Sondre Elias Molle, Helene P. Jørstad, Helena Sandvik, Julian Steen Dalbye med prisen, Matheo H. Lerskau, Andar L. Grimeland, Emrik D. Nerbye og Johanne Nytrøen. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Det var to kandidater til årets miljøvernpris i Ås, men det var Solberg skole som trakk det lengste strået med sin gapahuk.

DEL

ÅS: Det var midt i forhandlingene om neste års Ås-budsjett, og med alle kommunestyrets representanter som publikum, at overrekkelsen av Eilif Dahls minnepris, eller miljøvernprisen som den også blir kalt, ble overrakt representanter fra elevrådet ved Solberg skole.

Solberg skole fikk prisen for den innsatsen de har gjort med å bygge gapahuk ved skolen og for å rydde i nærmiljøet.

LES OGSÅ: Barn og unges kommunestyre ga miljøvernprisen 2017 til Solberg skole

– Gapahuken bygde vi på et sted naboene samlet hageavfall. Vi er opptatt av hagerømlinger og ryddet området som er rikt på fugleliv, sier lærer Morten Gran til ØB.

Gapahuken ble bygget for fem år siden på området hvor den nye skolen bygges id ag. Da byggearbeidene startet, flyttet maskiner hele gapahuken som er 15 x 4 meter, til et nytt område. Gapahuken er åpen for alle og brukes mye da det er kort vei både fra skolen og barnehagen.

Minneprisen

Eilif Dahls minnepris ble opprettet i 1994 til minne om den kjente professoren ved NLH, Eilif Dahl (1916-1993). Prisen skal gå til personer under 20 år, eller skoleklasser, lag og foreninger som har gjort en spesiell innsats for natur- og miljøvernet i kommunen.

Ordfører Ola Nordal som hadde Eilif Dahl som foreleser da han studerte ved NLH (i dag NMBU), overrakte prisen.

Artikkeltags