Gå til sidens hovedinnhold

Trøbbel med utstyret ga hviledag for supersykleren

Artikkelen er over 3 år gammel

Da utstyret måtte ses på av eksperter, tok supersykler Espen Tyrihjell en pust i bakken.

MOSJØEN: Espen Tyrihjell sykler for andre gang fra Nordkapp til operataket i Oslo, 2140 km. Han har nå tilbakelagt halve strekningen. Ved Korgen i Nordland begynte sykkelen å knirke. Han holdt ut fire mil til Mosjøen. Men der var det ingen bønn. Utstyret måtte overhales.

- Det var kulelageret foran og navet bak som knirket, forteller Tyrihjell til Ås Avis.

Man skal ha service hver 250 mil på en sykkel. Når man tilbakelegger halvparten av den distansen på en uke, i tillegg til oppladningen på sykkelryggen hjemme, er det kanskje ikke rart at noe må skrus til?

LES OGSÅ: Superslankeren sykler fra Nordkapp til Oslo

Askeladden

Men hvor finner man en sykkelreperatør, langt hjemmefra? Fire glade damer på fjelltur kunne anbefale Bredesen Sykkelservice i Mosjøen. Innehaver, 3.generasjons sykkelreperatør Bjørn Helge Bredesen ble oppringt personlig hjemme søndag kveld som hev seg rundt og tok imot Tyrihjell mandag morgen.

- Jeg føler meg som Askeladden som har gått lang om lenge og lenger enn langt. Jeg får kjempehjelp over alt. Folk slipper det de har i hendene for å hjelpe, ler Tyrihjell

 

Hviledag

Sykkeloverhalingen medførte at Tyrihjell bestemte seg for å ta en hviledag i Mosjøen med frisørtur, avslapping i gresset og stort matinntak. Det ble tid for et intervju med lokalavisa Helgelendingen, om sykkelturen.

Men en hel dag av sykkelen betyr tapt terreng. Nå må han ta inn rundt 150 km de neste etappene.

Tirsdag er målet en maratonøkt fra Mosjøen til der E6 krysser Namsen, rundt Grong. Overfarten til Nord-Trøndelag og Namsskogen blir et helt annet landskap enn han har syklet i til nå. Store høydeforskjeller erstattes av flatere områder.

- De var røft i Midt-Troms rundt Bardu, med kaldt vær og nede i 50 meters sikt. Saltdalen oppover i 70 km og Korgenfjellet med bratt stigning i 9 km tok på. Da var jeg glad for den ekstra styrketreningen jeg la ned i vinter. Nå blir det mer en tålmodighetsprøve, ler Tyrihjell.

Her ser du ruten Espen Tyrihjell har fulgt til nå, med markeringer av videoer og bilder han har publisert på sin vei. Tyrihjell har per mandag 24. juli tilbakelagt rundt 1250 km, eller noe over halvparten av de 2140 km fra Nordkapp til operataket i Oslo. Målet er å være fremme lørdag 29. juli.

 

Kommentarer til denne saken