Synger i Operaen foran hele Norge på 17. mai

Glade barn, klare for den store scenen i Den Norske Opera: Marte Amundstad, Amanda Aung, Ella Lagethon Spetz, Thea Wold Østmoen, Isabella Eldøy, Sandrica Randriamampianina, Carina Schytz, Cleopatra, Angelina Ruskyte, Anikken Hopøy, Rebekka Enge Juston, Oliwia Skowron, Helene Sibe Kråkenes

Glade barn, klare for den store scenen i Den Norske Opera: Marte Amundstad, Amanda Aung, Ella Lagethon Spetz, Thea Wold Østmoen, Isabella Eldøy, Sandrica Randriamampianina, Carina Schytz, Cleopatra, Angelina Ruskyte, Anikken Hopøy, Rebekka Enge Juston, Oliwia Skowron, Helene Sibe Kråkenes Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Tjue Fargespilljenter fra Ås og Ski lader opp til fest.

DEL

ÅS: – Vi gleder oss, sa en samstemt jentegjeng fra Fargespill på øvingen i festsalen på kulturskolen i Ås sist torsdag.

Og at dette er en glad gjeng, er det ingen tvil om.

Ja, vi elsker

De synger både israelsk sang og en sang fra Mesopotamia, uten å snuble i språket.

Dessuten skal de stemme i med Ja, vi elsker, og nettopp dette er tittelen på forestillingen de skal være med i. At det låter flott, vet Ås Avis, for vi fikk med oss den siste sangen da de hadde prøve, og det låt både samstemt og fint.

– Global ungdomskultur

«Ja, vi elsker» har som intensjon å vise en syntese av en lang rekke av de kulturelle uttrykkene som har kommet hit som et resultat av innvandring, forent med vår norske musikktradisjon og globale ungdomskultur som rap, hip hop og beatboxing, står det i pressemeldingen fra Fargespill Bergen som har hovedansvaret for forestillingen.

"Basert på Fargespills metode har Stiftelsen Fargespill, Den Norske Opera & Ballett og Norsk Kulturskoleråd utviklet et prosjekt som viser det kulturelle Norge av i dag, og i morgen", står det videre.

Foran TV-kameraer

Dette skal de gjøre i Den Norske Operaen, på selveste 17. mai, foran TV-kameraer som skal kringkaste til de tusen hjem på direkten. Ikke rart de er spente.

– Jeg tror dette blir en stor opplevelse, sier Ella.

Stor glede

Forestillingen er en del av det offisielle programmet til Grunnlovsjubileet. Barna får møte mange andre barn fra Norge, mange med utenlandsk bakgrunn, og at de gleder seg til det, er det ingen tvil om.

– Det kommer til å bli utrolig spennende å møte mange andre barn fra forskjellige steder, sier Helene.

– Det er bra å være forskjellig, mener Rebekka.

– Alle er like inni, kommenterte Ella.

Fri fra skolen

De tjue Fargespilljentene fra Ås og Ski skal øve i operaen i dagene fram mot 17. mai, og da blir de nødt til å få fri fra skolen, noe de ikke er spesielt bedrøvet over. Mulighetene for å få russekort fra Oslo-russen bidrar også til å gjøre turen til hovedstaden ekstra spennende, kan flere av dem opplyse.

Skryter av barna

– Barna er entusiastiske og blide, og viser interesse for det de skal synge. Klart det er inspirerende å jobbe med så engasjerte barn, sier fargespillpedagog Harriet Mueller-Tyl og forteller videre at barna kommer fra 16 forskjellige land, og at alle skolene i Ås er representert.

– Og vi skal synge flere nye sanger i år, legger hun til.

Artikkeltags