Topp motivasjon på og utenfor banen

Bygger felleskap. Her er 2003-årgangen til Nordby IL håndball samlet på toppen av Spåtind.

Bygger felleskap. Her er 2003-årgangen til Nordby IL håndball samlet på toppen av Spåtind. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

NORDBY: - Vi får høre det når vi gjør det dårlig også. Det er bra, ellers blir vi jo ikke bedre, slår Celine Rebekka Rudshaug (11) fast.

2003-årgangen skyter på mål. Det går mot slutten av treninga i Nordbyhallen denne mandagskvelden. Tre trenere og lagledere har sammen ansvar for gruppa.

LES OGSÅ: ØNSKER HOLDNINGSAVTALER FOR IDRETTSLEDERE

Trygge spillere = gode resultater

2003-årgangen er blant håndballagene i Nordby som har tatt i bruk egne spilleravtaler. Forventninger til oppmøte, innsats og holdninger inngår som punkter.

– Vi så behovet for en to-tre år siden for å lage noen regler. Dette for å bedre miljøet i gruppen og bevisstgjøre holdninger på trening.

Jentene selv har vært med på å lage avtalen, forteller treneren som har sett en klar effekt:

– Jenter er jenter, og har blant annet litt lett for å trekke med seg ting som har skjedd i klasserommet inn i håndballhallen, sier han.

– Det er viktig at vi har alle med oss, og at spillerne føler at de blir sett. Det bekrefter trener Per Myhrer, som trener laget sammen med Steinar Ulvøy og Marcus Lundmark.

Selv om det positive dominerer, får jentene også tilbakemelding når noe kan gjøres annerledes og bedre.

– At vi får oppgaver gjør jo at vi blir bedre, sier Celine Rebekka Rudshaug, som sammen med lagvenninnen roser håndballmiljøet.

Sammen på toppen

– Forrige helg var vi på sånn «kickoff» på fjellet, for å sparke i gang sesongen. Da gikk hele laget opp på Spåtind, forteller spillerne, som er ferdig med treningsøkta og flokker seg rundt lokalavisa.

– Det fungerte i tråd med målsetningen om å styrke lagfølelsen. Noen lånte bort sko og tørre sokker til andre, uten oppfordring fra oss, legger trenerne til. Norsk håndballs verdier begeistring, innsatsvilje, respekt og Fair Play ligger til grunn for avtalen til 2003-laget. Punkter som er gjort forståelig i avtalen.

– Den vanligste grunnen til at barn slutter med idretten er nok manglende mestringsfølelse. Mange opplever dette, og i perioder er de i vekst.

Det er derfor viktig at foreldre, trenere og medspillere oppmuntrer dem til å opprettholde innsatsviljen. For ting kan plutselig løsne og da tar de lange steg i utviklingen.

Innsatsvilje er fryktelig smittsomt, så derfor gjør vi det vi kan for å spre det. Vi ønsker å holde på disse jentene så lenge som mulig.

Derfor satser vi på sosiale tiltak utenfor håndballen også, som turen til Spåtind, avslutter Marcus Lundmark.

Artikkeltags