Gå til sidens hovedinnhold

Vanligvis er det vi som er ute og går som er redde for syklistene

Artikkelen er over 2 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Syklist påkjørt i Ås, kan vi lese i Ås Avis fredag den 2 november.

Nå var det en syklist, trist - mens det vanligvis er vi som er ute og går som er redde; nettopp for syklistene.

For her «I Ås skal man sykle» sier politikerne og administrasjonen, og det er bygget opp et par fine steder med parkeringsplass for sykler under tak, det ene har i tillegg flott reparasjonsutstyr tilgjengelig, veldig bra.

I tillegg er det sykkelsamlinger for bruk både ved stasjonen og ved Aud Max, og dette gir naturligvis mye sykler.

Men hva med fotgjengerne? For oss som går på bena, med barnevogn, med rullator - eller kanskje med hund? Jeg kan ikke se at det har blitt noen forandring/forbedring av der vi skal være.

Gangfeltene i sentrum i Ås er ikke så veldig brede, og de skal dekke for både syklende og gående. Her kommer syklene ofte både to og tre i bredden – «Vi må jo få snakke sammen» høres det ut som når de farer forbi.

En ting er om formiddagen når det er lyst, men hva etter at det har blitt mørkt – som nå allerede er nær 16-tiden på grå dager. Og har syklistene den påbudte lykten? Nei, langt ifra!

Iallfall så lyser den vanligvis ikke, og det er ganske skummelt når de plutselig kommer og nesten snitter deg i mørket. Det er mye lys i sentrum, skulle en tro.

Men, her i rådhusområdet i Ås er det flere mørke lamper; faktisk hele åtte lamper som er etterlyst for lys flere ganger siden tidlig i oktober.

Men dessverre virker det som kommunen neglisjerer det helt og lar lampene være svarte. Dette merkes iallfall godt når man er ute og går på ettermiddag eller kveldstid, samtidig som det ofte også er mange sykler ute på denne tiden. Og vet forresten syklistene at det er kr. 1500 i bot hvis de blir tatt uten lys? Mye penger å hente for Politiet her i Ås.

Man kan jo forresten spørre seg om hvorfor det ikke har kommet lys i disse lampene rundt rådhuset - i rådhusparken og ved utgangen fra Kinoen? Novembertid er mørketid – og mørkere blir det, og samtidig med at de fleste syklene er lampeløse gjør dette det lite hyggelig for dem som er ute og går.

Vi får bare krysse fingre for at det kan bli lys i lampene, både rundt om rådhuset og på syklene, slik at vinteren går bra for alle, - både syklister og gående.

Kommentarer til denne saken