Gå til sidens hovedinnhold

Rekordeltagelse: Norges største korpsstevne har blitt enda større

Artikkelen er over 3 år gammel

Nordby skolekorps arrangerer igjen Norges største korpsstevne på TusenFryd!

Norges største stevne for skolekorps arrangeres av Nordby skolekorps på TusenFryd kommende helg. Over 3500 korpsmedlemmer fra 117 korps er påmeldt og stiller klar til musikkfest og åpning av årets korpssesong.

Dette er nok en gang ny deltagerrekord. I 2009 startet Nordby skolekorps opp med å arrangere et høststevne for skolekorps i TusenFryd-parken.

Da kom det 26 skolekorps fra østlandsområdet.

- Korpsets erfaringer og tilbakemeldinger fra deltakerne var så gode at Nordby skolekorps har fortsatt med å invitere korps-Norge til TusenFryd en helg i september hvert år, forteller Bård Granerud, prosjektleder TusenFryd-stevnet.

Flere jubileer feires

Det er 10. gang på rad TusenFryd-stevnet arrangeres. Men det er ikke bare Nordby skolekorps som kan feire et jubileum. Norges Musikkorpsforbund feirer dette året 100 års historie og i tillegg kan Forsvarets musikk se tilbake på 200 års virksomhet.

Regjeringen har i den anledning utpekt 2018 til å være musikkorpsenes år. Som om det ikke er nok, så kan TusenFryd i år se tilbake på 30 års virksomhet.

Bildeserie

3.300 korpsentusiaster samlet på Tusenfryd

Kulturministeren åpner stevnet

Til å åpne stevnet på lørdag har Nordby skolekorps fått tak i kulturminister Trine Skei Grande.

Ordfører i Ås kommune Ola Nordal har den samme oppgave på søndagens stevne. President i Norges Musikkorps Forbund, Rita Hirsum Lystad, vil være tilstede begge dager.

Utenlandsk deltakelse De siste årene har Nordby skolekorps invitert med et gjestekorps fra Sverige. I år falt valget på Got Motion/ Gøteborg Drum Corpss.

Underholdning

De vil underholde flere ganger i parken både lørdag og søndag. Samarbeid med Nordby IL Stevnet betyr også at 527 gjester overnatter på lokale skoler og for å klare å gjennomføre dette så har korpset fått hjelp av håndballgruppen til Nordby IL.

Blant annet kommer det korps fra Vestlandet og Midt-Norge for å være med på stevnet.

Overnattingsgjestene får servert frokost og middag på skolene og det krever et stort engasjement fra idrettslaget. 1500 dugnadstimer TusenFryd-stevnet har vært planlagt i detalj helt siden fjorårets stevne ble avsluttet.

- Nordby skolekorps legger til rette for gode korpsopplevelser i et stevne som krever mange dugnadstimer fra styret, foreldre og idrettslag. Men ingen klager over å være ”dugnadister” på dette morsomme stevnet, forteller Granerud.

Han fortellera at stevnet gir et godt økonomisk løft for korpset og håndballgruppa, og det er stor positivitet blant foreldrene for å gjennomføre et knirkefritt arrangement som også gir gode penger i korps- og klubbkassa.

Les også

Korpsgeneral Bård Granerud er kåret til Årets navn i Ås kommune

Dugnadsgjengen er klar

Tidligere denne uken var foreldrene samlet for å få en gjennomgang av alle detaljer rundt stevnet. Det er viktig for korpset fra Nordby at gjestene får en god opplevelse og at flest mulig av korpsene kommer igjen neste år, eller året etter.

- Vi er veldig stolte over at vi har klart å bygge opp et så stort stevne som nesten alle i korps-Norge kjenner til sier den aktive foreldregruppen i Nordby skolekorps, avslutter Granerud.

Kommentarer til denne saken