Mangler fortsatt 130 bøssebærere til TV-aksjonen

- Vi trenger dere som bøssebærere, sier Tone Vik (t.v.), ordfører Ola Nordal, og student Rebecca Seim Brekke. De oppfordrer folk til å melde seg på.

- Vi trenger dere som bøssebærere, sier Tone Vik (t.v.), ordfører Ola Nordal, og student Rebecca Seim Brekke. De oppfordrer folk til å melde seg på. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

- Meld dere på som bøssebærere til søndagens TV-innsamling, oppfordrer ordfører Ola Nordal. I Ås er 60 påmeldt, mens det trengs totalt 190 innsamlere.

DEL


ÅS/NORDBY: Søndag 22. oktober holdes den årlige TV innsamlingsaksjonen, denne gangen til inntekt for UNICEF. H.K.H. Kronprins Håkon er TV-aksjonens høye beskytter.

I Ås kommune er Ordfører Ola Nordal, Tone Vik fra Ås kommune, og Rebecca Seim Brekke fra NMBU-studentene de ansvarlige. Til å gjennomføre innsamlingen trengs 190 bøssebærere. Foreløpig har de bare fått med seg 60.

- Ja, vi oppfordrer folk til å melde seg på som bøssebærere til TV-aksjonen på søndag. Her kan man bli med på årets viktigste søndagstur, sier de tre Ås-ansvarlige til Ås Avis.

Bli bøssebører

Det er to måter man kan melde seg på. Enten på internett www.blimed.no hvor man kan klikke seg inn som bøssebærer, og videre til Akershus og Ås kommune. Eller man kan ringe direkte til Tone Vik i Ås kommune på telefon 95939708 og melde sin interesse.

Erfaring

NMBU-student Rebecca Seim Brekke er kanskje ikke like kjent som de to andre i komiteen. Hun studerer tredje året på geomatikk på universitetet, og har erfaring med innsamlinger gjennom å være leder for organisasjonen United Aid, som også samler inn penger til skoleprosjekter i UNICEF. Utdanning er det viktigste av alt!

Men nå aller først håper både Rebecca, Tone og ordføreren at det melder seg mange nok som vil ta en tur som bøssebærere.
- Ta utfordringen, sier de.

Hente bøsser

For områdene i Ås sentrum, Holstad, Kroer, Vestbygda, og studenter er hentestedet for bøsser på Kulturhuset, store sal.
For hele Nordby kan bøssene hentes på Nordby Menighetssenter like ved kirken.
 

Fakta om barn i krig og konflikt

24millioner barn verden over får ikek skolegang på grunn av krig og konflikt.

Barn som nektes utdanning, nektes også rett til å utvikle seg og nå sitt fulle potensial.

Færre jenter slutter på skolen dersom det er separate toaletter for gutter og jenter.

Barn som ikke er på skolen står i større fare for å bli utnyttet og utsatt for overgrep og misbruk.

Et barn som fødes av en mor som kan lese har 50 prosent større sjanse for å overleve sin femte bursdag enn med en mor som er analfabet.

Utdanning i kriser er særdeles underfinansiert. Mindre enn to prosent av de humanitære budsjettene går til utdanning.

Barnekonvensjonens artikkel 28 sier at alle barn har rett til utdanning.

Utdanning er et av UNICEFs viktigste arbeidsområder, både i krig og i fred.

Barn som er redde, har vanskeligere for å lære.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken