Fire Follo-kommuner ga over gjennomsnittet til TV-aksjonen

MANGE PENGER: Tellekorpset fra Ås syntes det var stas med mange bidrag.

MANGE PENGER: Tellekorpset fra Ås syntes det var stas med mange bidrag. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

På landsbasis ga hver nordmann i gjennomsnitt 41 kroner og 55 øre. Fire av våre kommuner, Oppegård, Nesodden, Frogn og Vestby, ligger over snittet.

DEL

FOLLO: - Jeg er veldig glad for at innbyggerne i Follo har meldt seg som bøssebærere og at de som satt hjemme åpnet lommebøkene da det ringte på døra, sier Adelheid Birgitte Sæther, fylkesaksjonsleder for TV-aksjonen i Akershus.

I Follo ble det samlet inn 5.807.698 kroner. På landsbasis har det kommet inn over 218 millioner kroner.

Hun er takknemlig for at det har vært stor giverglede, og syns det er spesielt hyggelig er det at mange barn har engasjert seg i årets aksjon, både som bøssebærere og i aktiviteter for å skape inntekter for å gi andre bant sammen mulighet som de selv har, nemlig å gå på skole.

- Bak dette fantastiske arbeidet står det mange frivillige og jeg vil passe på å få takke alle som har skaffet nok bøssebærere, organisert selve aksjonsdagen, kokt kaffe, stekt vafler og arrangert næringslivdsugander. Uten disse hadde det aldri blitt TV-aksjon. Jeg vil også rette en stor takk til de syv ordførerne som har stilt opp og som fullførte løpet med å være med på opptellingen i DNB i Ski til langt utpå kvelden, sier Sæther.

Kommune Totalsum i kroner Snitt per innbygger
Oppegård 1.158.578 42,94
Ski 1.040.386 33,9
Nesodden 849.145 45,01
Frogn 831.743 52,84
Vestby 781.404 45,45
Ås            714.061               37,01                  
Enebakk   432.381 39,57

Felles tellesentral i Ski

Etter at bøssebærerne hadde gjort sitt, begynte opptelling. I Follo ble det opprettet en felles tellesentral i Ski. En etter en kom utsendte fra de forskjellige kommunene med søppelsekker fulle av bøsser.

Sæther takker alle som har stilt opp som bøssebærere.

– All honnør til dere som gikk med bøsser i dag. Selv om været var dårlig har jeg ikke sett en eneste sur mine. Det har også vært mange barn med ut i dag, det har vi jobbet bevisst med i Akershus i år.

Ordførerne stilte opp

Med i tellekorpset var ordførerne fra de syv Follo-kommunene, bortsett fra Ski som stilte med varaordfører Camilla Hille.

– Tidligere år har jeg sittet på hovedbasen i Frogn under TV-aksjonen. I år ble jeg spurt å delta på telledugnad og det sa jeg ja til. Det er jo fint å kunne bidra litt, sier Haktor Slåke, ordfører i Frogn.

En av kommunene som kommer først i gang med sortering og telling, var Enebakk. Ordfører Øystein Slette er godt fornøyd med innsatsen.

– Vi har hatt bøssebærere i aksjon langs rundt 110 forskjellige roder i Enebakk kommune. Det er mange som er flinke til å stille opp hvert år, det er veldig bra, sier han.

Manglet noen bøssebærere

Camilla Hille hadde selv vært ute med bøsse søndag kveld.

– Vi har hatt god dekning flere steder i kommunen, men også områder der det ikke har vært nok bøssebærere, rapportere hun.

I Oppgård hadde de derimot svært solid dekning med fulltegnede lister allerede en uke før TV-aksjonen.

– Vi har hatt et godt ringekorps som har kontakt alle som har gått tidligere og spurt om de ville bidra i år også, det har betydd mye, sier ordfører Thomas Sjøvold.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken