Slik blir været den første uka i 2018

Vinter Ås sentrum jul snø brøytebil brøyting

Vinter Ås sentrum jul snø brøytebil brøyting Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Tåke, snø og kuldegrader i vente.

DEL

Selv om det nye året startet med mildvær, går det fort mot kaldere dager.

Gråværet ser ut til å fortsette utover mandagen, med litt regn av og til.

– Det blir mindre regn utover ettermiddagen, og i kveld blir det stort sett oppholdsvær, forteller statsmeteorolog Rafael Escobar Løvdahl ved Meteorologisk institutt.

Skydekket blir lettere, temperaturene vil falle, det vil fryse på igjen og bli glatt, skriver ØB.

Tirsdag er det ventet en del tåkeskyer.

– Men der du ikke har tåkeskyer, vil det være klarvær. Det er en typisk situasjon på østlandet om vinteren, med skyer lavere nede og få skyer lenger opp. Så der du får oppsprekk i skydekket, blir det klart.

Akkurat hvor og når det vil være tåke eller klarvær er vanskelig å forutse, da det trolig vil være store lokale variasjoner og forandringer fra time til time. Temperaturene vil fortsette å ligge på minussiden, men kan kanskje bikke null på det varmeste.

Mer snø

Onsdag er det ventet østavind, lavtrykk og nedbør i form av sludd og snø. Ifølge Løvdahl må man forberede seg på nedsatt fremkommelighet på veiene.

– Det blir nok litt som i går, at det kommer snø som legger seg. Så det er lurt å beregne ekstra tid på onsdag og torsdag.

Deretter kommer nordavinden, og det er ventet at temperaturene vil falle igjen mot helgen.

– Det blir kaldt til helgen, sier Løvdahl, som antyder et sted mellom minus fem og minus femten grader, med store lokale variasjoner.

Artikkeltags